2020-02-16 20:54

Pedeapsa lui Mihai Chiţac, întreruptă pentru patru luni

 |  17:55
Pedeapsa lui Mihai Chiţac, întreruptă pentru patru luni

Fostulgeneral Mihai Chiţac a obţinut acordul instanţei şi va părăsi pentru patru lunipenitenciarul, după ce a solicitat întreruperea pedepsei pe motive medicale, audeclarat surse judiciare.

Pedepasa luia fost întreruptă de alte cinci ori, din motive medicale.

Ultima oară,Chiţac a fost pus în libertate în 5 mai, pentru 60 de zile, de Curtea Militarăde Apel Bucureşti.

Înintervalul menţionat, el trebuia să se opereze la inimă, după ce Institutul Naţionalde Medicină Legală a transmis instanţei militare că operaţia pe cord pe careChiţac trebuie să o facă nu poate fi realizată în reţeaua spitalelor dinsistemul penitenciar.

Operaţia afost însă amânată, Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgiecardio-vasculară din cadrul Spitalului "Floreasca" din Capitală,declarând că starea pacientului era foarte gravă şi că analizele prezentate deacesta nu indicau siguranţă în efectuarea intervenţiilor chirurgicale.

Astfel,pacientul şi familia lui au decis amânarea operaţiei.

"Pentrumoment, riscurile operatorii erau foarte mari. Vârsta înaintată şi analizelepresupuneau un risc foarte mare intraoperator, de aceea pacientul şi familialui au decis amânarea intervenţiei, în eventualitatea în care starea desănătate se va ameliora", a spus atunci Brădişteanu.

Mihai Chiţaca fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul privindevenimentele din timpul Revoluţiei de la Timişoara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine