2020-07-02 10:13

Percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de trafic cu obiecte de patrimoniu

 |  10:37
Percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de trafic cu obiecte de patrimoniu

Poliţişti din Bucureşti, Constanţaşi Hunedoara au început, miercuri dimineaţă, percheziţii în 26 de locaţii dincele trei judeţe la domiciile unor persoane bănuite de trafic intern şiinternaţional cu obiecte arheologice susceptibile că fac parte din patrimoniulcultural naţional.

Potrivit unor surse din cadrulanchetatorilor la percheziţii participă poliţişti de la Serviciul deInvestigaţii Criminale, de la Serviciul patrimoniu şi poliţişti de la Serviciulpentru Intervenţie Rapidă.

Membrii grupării sunt specializaţi în furtul de obiecte arheologice şimonede antice din diverse situri, pe care apoi le vindeau în ţarăsau în străinătate.

Sursedin Poliţia Română au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că au loc 17 percheziţiiîn judeţul Constanţa,nouă în Capitală şi două în judeţul Hunedoara.

Poliţiştii de investigaţii criminale verifică locuinţele şi sediile defirme ale presupuşilor membri ai grupării, au precizat sursele citate.

Persoanele vizate sunt suspectate de trafic intern şi extern cu obiectearheologice şi monede antice, aparţinând patrimoniului naţional, şi braconajarheologic.

Membriigrupării au acţionat, mai ales, la siturile arheologice din zona Albeşti, CotuVăii şi Mangalia, din judeţul Constanţa,dar şi în munţii Orăştie din judeţul Hunedoara.

La Constanţaau fost ridicate detectoare de metale, găsite la percheziţii, precum şi câtevaexemplare de monezi antice.

Peste 20 de persoane sunt vizate într-un dosar intrumentat de Parchetulde pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Ancheta este coordonată de polişti din cadrul Inspectoratul Gerneral alPoliţiei Române (IGPR).

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile sunt în desfăşurare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz