2020-02-17 11:08

Percheziţii pentru prinderea unor hoţi care jefuiau TIR-uri

 |  09:22
Percheziţii pentru prinderea unor hoţi care jefuiau TIR-uri

Un număr de 20 de percheziţii domiciliare sunt efectuate marţi pe raza judeţelor Ilfov, Alba Iulia şi a municipiilor Bucureşti şi Hunedoara, pentru prinderea membrilor unei grupări care jefuiau TIR-uri aflate în mers sau staţionate. Acţiunea este coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Acţiunea vizează 15 persoane care, în perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte şi prin efracţie, diverse mărfuri din autovehicule de transport marfă, aflate în mişcare, în timpul deplasării acestora pe drumuri naţionale, cu precădere pe raza judeţelor Vâlcea, Alba, Sibiu şi Hunedoara, potrivit DIICOT.

Poliţiştii au identificat liderii grupării ca fiind membrii familiei lui Santer Porumbiţă, din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, care au atras şi alte persoane cu preocupări similare. De asemenea, un membru important al grupării era şi Ion Dănuţ zis 'Dan Jeg', fost membru al Clanului Cămătarilor, aflat în prezent în stare de arest.

Potrivit anchetatorilor, autovehiculele TIR, aflate în mers, erau încadrate în trafic de alte autovehicule, din care un prim autoturism circula în faţa TIR - ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat în spatele acestuia circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalţi coinculpaţi. Unul dintre învinuiţi, aflat în acest ultim autoturism, asigurat în dispozitive special realizate, urca pe capotă şi acţiona prin tăierea sigiliilor şi forţarea uşilor din spate ale TIR-urilor, sustrăgând bunurile transportate.

Preluate de alţi membri ai grupării, aflaţi în autoturisme şi încărcate într-o autoutilitară, mărfurile sustrase - aparate TV, ţigări, cafea sau alte bunuri uşor vandabile erau depozitate ulterior în două locuri, după care erau comercializate în Bucureşti, în zona pieţei Obor.

Un număr de 20 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsurile legale. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 300.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639566-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine