2020-02-23 04:10

Persoanele fizice nu mai pot înmatricula vehicule noi provenite din UE fără dovada plăţii TVA

 |  15:55
Persoanele fizice nu mai pot înmatricula vehicule noi provenite din UE fără dovada plăţii TVA

Persoaneleneînregistrate în scopuri de TVA nu mai pot înmatricula vehiculele provenitedin spaţiul intracomunitar fără să facă dovada plăţii TVA, în cazul maşinilornoi, sau fără să prezinte un certificat care îi scuteşte de acestă taxă, încazul celor uzate.

Astfel,potrivit unui ordin al ministerelor Administraţiei şi Internelor şi alFinanţelor Publice, intrat vineri în vigoare, persoanele care nu sunt înregistrateîn scopuri de TVA şi solicită înmatricularea unui mijloc de transport nouachiziţionat din spaţiul intracomunitar vor trebui să depună un"Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazulachiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", emis deAgenţia Naţionale de Administrare Fiscală.

În cazulachiziţiei unui vehicul second hand, persoana care solicită înmatriculareatrebuie să prezinte un document care atestă că maşina nu intră sub incidenţaplăţii TVA.

Aceastăreglementare nu se aplică şi în cazul persoanelor juridice, însă, conformnoilor norme, acestea vor fi verificate pe cale informatică dacă suntînregistrate în scopuri de TVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine