2020-02-25 20:53

Peste 10.000 poliţişti asigură măsurile de ordine în zona şcolilor

 |  16:57
Peste 10.000 poliţişti asigură măsurile de ordine în zona şcolilor

Peste10.000 poliţişti vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în zonaunităţilor de învăţământ cu ocazia începerii noului an şcolar, informeazăPoliţia Română, care precizează că numărul infracţiunilor comise de elevi ascăzut, la fel şi cel al şcolarilor victime.

Înurma activităţilor desfăşurate de poliţişti pe parcursul anului de învăţământanterior s-a redus numărul infracţiunilor sesizate, numărul infracţiunilorsăvârşite de către elevi şi numărul de elevi victime.

Astfel,s-a înregistrat o reducere a numărului infracţiunilor sesizate în zonaunităţilor de învăţământ preuniversitar cu 25 la sută, faţă de anul şcolar2008-2009, precum şi numărul infracţiunilor comise de elevi (30,3 la sută), darşi numărul de elevi victime cu 12,68 la sută.

Aufost înregistrate reduceri importante în cazul infracţiunilor de tâlhărie - cu48,7 la sută, vătămare corporală - cu 41,7 la sută, ameninţare - cu 39,7 lasută, de altfel cele mai multe infracţiuni.

Dindispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă,premergător începerii anului de învăţământ 2010-2011 a fost elaborat un Plan demăsuri, în care au fost stabilite o serie de sarcini concrete care să conducăla îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentăunităţilor de învăţământ preuniversitar, informează sursa citată.

Măsurilepe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prinacţiuni educative, verificarea modului de supraveghere şi pază a unităţilorşcolare în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 şi acordarea sprijinuluide specialitate, precum şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice şiintervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare,sesizate prin 112.

Luniare loc deschiderea noului an şcolar de învăţământ. Astfel, Poliţia Română valua măsuri specifice în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice, în zonainstituţiilor de învăţământ.

Sevor suplimenta dispozitivele de ordine şi siguranţă publică cu efective dincadrul Jandarmeriei şi Poliţiei Comunitare şi se va acţiona pentru fluidizareatraficului rutier în zonele respective, în scopul prevenirii accidentelorrutiere şi ambuteiajelor. Vor fi angenaţi 10.115 poliţişti, din care 8.296 deordine publică, 1.132 de la rutieră, 628 de investigaţii criminale, 29 deinvestigarea fraudelor, 23 de analiză şi prevenirea criminalităţii, şapte de lacriminalistică, precum şi 283 alte forţe (poliţie comunitară, jandarmi, poliţiede frontieră şi elevi).

Înconformitate cu Planul de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţăpublică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământpreuniversitar, în anul şcolar 2010-2011, poliţiştii vor acorda sprijin despecialitate conducerilor unităţilor şcolare, pentru asigurarea pazei înconcordanţă cu prevederile Legii nr. 333/2003, identificarea unor soluţiieficiente de organizare a controlului accesului, cât şi pentru asigurarea protecţieielectronice şi mecanice a căilor de acces în aceste instituţii.

Deasemenea, împreună cu reprezentanţii consiliului de administraţie al unităţilorşcolare se analizează gradul de siguranţă pe care îl prezintă fiecare unitateîn parte, stabilindu-se necesităţile de realizare a împrejmuirilor, securizareaclădirilor, îmbunătăţirea iluminatului şi alte măsuri menite să sporeascănivelul de siguranţă a acestora, în baza prevederilor art. 4 din Legea nr. 35din 2007.

Fiecareunitate de învăţământ aflată în zona de competenţă, va fi inclusă înitinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se,totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Echipajelede poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervaleleorare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. Deasemenea, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi în perioadele cândelevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sportcare sunt frecventate de un număr mare de copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine