2020-04-07 11:03

Peste 17.000 de apartamente din Braşov rămân fără apă caldă din 13 iulie

 |  17:57
Peste 17.000 de apartamente din Braşov rămân fără apă caldă din 13 iulie

Conducerea CET Braşov a anunţat, joi, că va sistafurnizarea apei calde către 17.000 de apartamente racordate la sursa CET şi CAFMetrom începând din 13 iulie, din cauza datoriilor acumulate către furnizorulde gaz. În Braşov, există 26.000 de apartamente racordate la CET, dintre care17.000 sunt alimentate de sursele CET şi CAF Metrom, iar restul de 9.000 deapartamente sunt prin centrale de cvartal, care au sursă proprie de alimentarecu gaz.

Măsura vine după ce GDF Suez România a anunţat că vasista furnizarea de gaz către CET Braşov ca urmare a datoriilor acesteia învaloare de 8,9 milioane lei acumulate în perioada februarie - mai. La rândulsău, CET are de recuperat de la populaţie 15,4 milioane lei. "Rataîncasărilor datoriilor de la populaţie nu s-a îmbunătăţit, ci din contrăfurnizorul de gaz ne-a timis o somaţie în care ne anunţă că va sista furnizareagazului către sursa CET şi CAF Metrom. Singura posibilitate de a se evita aceastămăsură este plata datoriilor. S-a luat această măsură şi pentru a nu ajunge cudatorii foarte mari în sezonul de iarnă, astfel încât să fim puşi înimposibilitatea de a furniza căldură", a spus Florin Cuţitei, directorulgeneral al CET Braşov, joi, într-o conferinţă de presă.

Directorul companiei şi-a cerut scuze în mod public faţăde consumatorii care îşi plătesc datoriile la timp şi care vor fi afectaţi deaceastă situaţie. În Braşov sunt 150 de asociaţii de proprietari care audatorii restante de 13,8 milioane lei acumulate la CET. GDF SUEZ Energy Româniaa anunţat că va sista furnizarea gazului metan către CET SA Braşov, începând cuora 09.00. "Activitatea defurnizare a gazelor naturale către clienţii noştri este reglementată în bazaunor contracte comerciale care prevăd obligaţii pentru părţile semnatare.Deoarece S.C. CET SA Braşov nu şi-a respectat aceste obligaţii contractuale,compania a notificat, în cursul zilei de 7 iulie, conducerea societăţiiamintite privind sistarea furnizării gazului natural. Având în vedere impactulsocial al unor astfel de decizii, GDF SUEZ Energy România S.A. colaborează înpermanenţă cu instituţiile implicate şi este deschisă în continuare găsiriioricăror soluţii viabile care ar putea rezolva problema acestor datorii",se precizează într-un comunicat al furnizorului de gaz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine