2020-06-05 20:50

Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern

 |  16:55
Peste 200 de taximetrişti independenţi au protestat la Guvern

Peste200 de taximetrişti independenţi au protestat, miercuri, timp de trei ore, înPiaţa Victoriei, cerând ca persoanele fizice autorizate să nu fie obligate săplătească retroactiv, pe ultimii cinci ani, contribuţia la asigurările desănătate.

Lafinalul protestului, o delegaţie a taximetriştilor independenţi a discutat cureprezentanţii Guvernului revendicările lor.

Aceştiaau cerut, în discuţia de la Guvern, modificarea prin ordonanţă de urgenţă aprevederilor articolului 259, alineatul 7 din Legea 95/2006, privind plataretroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către persoanelefizice autorizate.

Taximetriştiiindependenţi spun că nu au cum să dea aceşti bani retroactiv, pentru că sumelesunt foarte mari, la contribuţia pe ultimii cinci ani la asigurările desănătate adăugându-se şi penalităţile pentru întârziere.

Totodată,aceştia mai cer înfiinţarea prin lege a unui tarif minimal sustenabil, a unuitarif extraurban şi respectarea tarifului pe timp de noapte, a spuspreşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI),Viorel Radu.

LiderulADTI a precizat că tariful pe kilometru ar trebui să crească la 2,5 lei, dar,fiind o perioadă de criză, ar putea fi acceptată şi o valoare de 1,7-1,8 lei pekilometru, în prezent fiind practicat un tarif de 1,39 lei. El a mai spus cătariful de pornire ar trebui să fie echivalentul a trei kilometri parcurşi,aparatul începând să taxeze după primii doi kilometri parcurşi.

Taximetriştiiindependenţi mai cer eliminarea dispecerizării obligatorii, încadrarea în grupaa doua de muncă din Codul Muncii, pe baza atestatului profesional, şiînfiinţarea unei comisii guvernamentale care să verifice modul de vizare şieliberare a autorizaţiilor de către Primăria Bucureşti, începând cu anul 2005.

Întimpul protestului taximetriştilor independenţi a fost restricţionat traficulrutier în zona Pieţei Victoria,circulaţia fiind reluată în jurul orei 14.00.

Asociaţiapentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi anunţa, marţi, că la mitingul dela Guvern vor participa aproximativ 1.000 de persoane.

Potrivitlui Viorel Radu, numărul participanţilor a fost mai mic decât cel anunţatpentru că mitingul a fost autorizat de municipalitate abia marţi şi mulţi nu auavut cum să ajungă.

Asociaţiapentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi a organizat un protest şi la mijlocullunii septembrie, acţiune la care au participat atunci câteva sute detaximetrişti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine