2019-10-14 09:47

Peste 300 de cadre didactice din Hunedoara au intrat în grevă japoneză

 |  15:24
Peste 300 de cadre didactice din Hunedoara au intrat în grevă japoneză

Peste300 dintre cele 4.642 de cadre didactice din judeţul Hunedoara au intrat, joi,în grevă japoneză, în ziua asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei,în opt unităţi de învăţământ din judeţ profesorii intrând la ore cu banderolealbe pe braţ şi refuzând să predea.

"Înopt unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara cursurile nu se desfăşoară înacest moment. Este vorba despre un liceu din Simeria de care aparţin şi şcoliledin Băcia şi Rapolt, trei licee din Hunedoara, unul din Deva, unul dinPetroşani şi unul din Lupeni. Un număr de 359 de angajaţi sunt în grevăjaponeză, dintre care 57 sunt secretare, contabili, administratori, portari şifemei de serviciu, iar restul cadre didactice. Elevii sunt în clase şi suntsupravegheaţi de profesori care poată banderole albe pe braţ", a declarat,joi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţan Hunedoara, inspectorul şef AlexandruLăutaru.

LiderulSindicatului Învăţământ Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu, a declarat, căprotestul are loc pentru că profesorii nu mai pot suporta "experimentelecare se fac pe educaţie".

"Dacăcitiţi acestă lege veţi vedea că se fac experimente pe educaţie, pe elevi şi pecadrele didactice. Nu este normal să se întâmple aşa ceva. Din acest motivcolegii noştri au decis din propria iniţiativă ca joi să intre în grevăjaponeză", a spus Rusu.

Birourilepermanente reunite ale Parlamentului au decis ca Guvernul să îşi asume, joi,răspunderea pe Legea educaţiei, deşi opoziţia a cerut amânarea acesteia până sepronunţă Curtea Constituţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray