2020-02-18 00:06

Peste 5000 de persoane au fost internate în Secţia Cardiologie a SJ Constanţa de la începutul anului

 |  16:54
Peste 5000 de persoane au fost internate în Secţia Cardiologie a SJ Constanţa de la începutul anului

Peste 5.000de persoane au fost internate de la începutul anului în Secţia de Cardiologie aSpitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar cadrele medicale susţincă în ultimii ani a crescut numărul bolnavilor cu vârste sub 40 de ani.

Purtătorulde cuvânt al unităţii spitaliceşti, Florian Stoian, a declarat, într-oconferinţă de presă, că de la începutul anului pe lângă cei peste 5.000 deinternaţi la această secţie au fost consultaţi alţi aproape 11.000 de bolnavi.

"De laînceputul anului şi până în prezent, în Secţia de Cardiologie s-au internat2.829 de pacienţi, pe internarea de lungă durată, totodată existând şi un numărde 2.202 foi de internare pe zi. De asemenea, de la începutul anului, dinserviciul de urgenţă au fost trimişi spre clinica de cardiologie 10.933 debolnavi, iar pe lângă ecografiile cardiace efectuate tuturor pacienţilorinternaţi, cei peste 5.000, se adaugă alte 650 de ecografii realizate decolegii de la Cardiologie pentu pacienţii internaţi în alte secţii aleSpitalului Judeţean Constanţa", a afirmat Florian Stoian.

La rândulsău, şeful Secţiei de Cardiologie, medicul Elvira Craiu, prezent la conferinţade presă, a precizat că numărul pacienţilor ajunşi la unitatea spitalicească semenţine constant în ultimii ani şi în ultima vreme s-a observat o creştere anumărului de infarcturi la persoane sub 40 de ani.

"Proporţiaeste asemănătoare în ultimii patru - cinci ani. Am avut şi tineri de 17 ani cuinfarct, dar a devenit mai frecvent la persoanele între 30 - 40 de ani. Dacă înSecţia de Cardiologie ar fi în jur de 150 de bolnavi cu infarct miocardic acut într-unan, 8-10 la sută dintre ei au sub 40 ani", a explicat Elvira Craiu.

Ea a maispus că medicii din cadrul secţiei ar avea nevoie de un angiograf funcţional,iar pacienţii care au nevoie de astfel de intervenţii sunt trimişi la spitaledin alte judeţe unde există un angiograf performant. Elvira Craiu a precizat căspitalul are un angiograf primit de la Facultatea de Medicină, dar acesta nueste funcţional de mai mulţi ani şi deocamdată nu sunt fonduri nici pentrurepararea acestuia, nici pentru achiziţionarea unuia nou.

Ea a maiprecizat că, în urma reorganizării secţiilor spitalului, Secţia de Cardiologieva avea 70 de paturi de la 125 câte avea până acum şi speră să se descurce şiîn această situaţie.

"Spercă se va reveni asupra acestei situaţii. Am înţeles că decizia a fost luată dincauza lipsei banilor, vom vedea ce vom face. Dar nu vom lăsa bolnavii să moară,dacă acestea sunt condiţiile, ne vom adapta", a mai spus şeful Secţiei deCardiologie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine