2020-02-28 14:57

Peste 6.000 de taxiuri controlate şi 20 de infracţiuni constatate la regimul circulaţiei

 |  14:24

Poliţiştiiau verificat peste 6.000 de taxiuri într-o acţiune organizată la nivelnaţional, cu preponderenţă în zona aeroporturilor şi a gărilor, vizândrespectarea normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie şi auconstatat 20 de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Acţiunea,organizată marţi de Direcţia Rutieră în colaborare cu Serviciul Transporturi, aurmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează activitateade taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal astfel de activitatesau nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor, în scopuldiminuării concurenţei neloiale, informează, vineri, Poliţia Română.

Poliţiştiiau mai verificat starea tehnică a taxiurilor, au urmărit corectitudineafuncţionării aparatelor de taxat, dar şi starea psiho-fizică a conducătorilorauto, potrivit sursei citate.

Întimpul acţiunii, la nivel naţional au fost verificate 6.425 de autovehiculetaxi, poliţiştii constatând 20 de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Deasemenea, au mai fost constatate 173 de abateri de la prevederile Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi, 89 de la OUG 109/2005 privindtransporturile rutiere şi 2.457 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştiiau reţinut 62 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotărisuplimentare au fost retrase 158 de certificate de înmatriculare.

Laacţiune au participat peste 700 de poliţişti rutieri, poliţişti ai ServiciuluiTransporturi, specialişti din cadrul primăriilor, inspectori ai RegistruluiAuto Român, ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi aiAutorităţii Rutiere Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine