2019-08-18 16:54

Peste 80.000 de oameni vor protesta în ziua votării moţiunii de cenzură

 |  12:47
Peste 80.000 de oameni vor protesta în ziua votării moţiunii de cenzură

Sindicaliştiiau anunţat, vineri dimineaţă, că în 27 octombrie, ziua în care va fi votatămoţiunea de cenzură, cele cinci confederaţii sindicale vor scoate în stradăpeste 80.000 de oameni şi au făcut apel la toţi cei nemulţumiţi de deciziileGuvernului să se alăture acţiunii de protest.

Prim-vicepreşedinteleBlocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc, a declarat, vineri, într-oconferinţă de presă organizată de cele cinci confederaţii sindicale, că s-adecis organizarea unui miting şi a unui marş în 27 octombrie, în ziua votăriimoţiunii de cenzură.

"În27 octombrie, cele cinci confederaţii sindicale scot în stradă peste 80.000 desindicalişti. În acest sens, fac un apel la nemulţumiţii României, şomeri,studenţi, pensionari, pentru ca aleşii neamului să fie treziţi la realitate şisă îşi vadă nemulţumiţii în stradă", a spus Pisc.

Ela precizat că, în 27 octombrie, sindicaliştii se vor aduna între 7.30 şi 9.00,după care vor pleca spre Piaţa Victoriei, unde la ora 10.00 va începe mitingul.O oră mai târziu, sindicaliştii vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru- Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până aproximativ la ora17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură.

Întimpul dezbaterii moţiunii de cenzură, la fiecare poartă a PalatuluiParlamentului vor fi delegaţii ale sindicaliştilor, în număr nu foarte mare,pentru a nu bloca intrarea în clădire, a mai spus Pisc.

Prim-vicepreşedinteleBNS a subliniat că speră ca acţiunea de protest din 27 octombrie să fie unapanică, democratică şi fără altercaţii.

Pisca făcut un apel la bucureşteni să evite în ziua protestului deplasarea înzonele în care vor avea loc mitingul şi marşul sindicaliştilor.

Moţiuneade cenzură iniţiată de opoziţie va fi dezbătut şi votat în 27 octombrie, cuîncepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiuniide cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray