2020-06-05 10:30

Peste 80 de jandarmi români din Kosovo au primit medalia EULEX

 |  18:06
Peste 80 de jandarmi români din Kosovo au primit medalia EULEX

Unnumăr de 82 de jandarmi români de la Detaşamentul de Misiuni Internaţionale auprimit, joi, medalia EULEX pentru profesionalismul dovedit în misiunile demenţinere a păcii din Kosovo.

Ceremoniade medaliere a avut loc în Kosovska Mitrovica, în baza unităţii româneşti, înprezenţa unei delegaţii condusă de şeful de stat-major al Jandarmeriei Române,generalul de brigadă Gheorghe Rugină, precum şi a reprezentanţilor misiunilorEULEX şi KFOR, se arată într-un comunicat de presă de joi al JandarmerieiRomâne.

Deasemenea, în cadrul ceremoniei au primit medalia EULEX şi 11 poliţişti de laDepartamentul de Poliţie Specială.

GeneralulGheorghe Rugină a declarat, la ceremonie, că distincţia acordată jandarmilorromâni este o recunoaştere a "modestei" contribuţii a României lamenţinerea păcii în Kosovo, precum şi un îndemn la continuitate şi solidaritateîn efortul de a întări pacea în Balcani şi în lume.

"Îifelicit pe colegii mei medaliaţi, pentru prestaţia pe care au avut-o în cadrulMisiunii EULEX şi le mulţumesc pentru modul în care au înţeles să-şiîndeplinească sarcinile ce le-au revenit, fiind convins că la părăsireateatrului de operaţii, când vor preda ştafeta, se vor bucura de apreciereaunanimă, a şefului misiunii, dar şi a autorităţilor locale", a mai spusRugină, citat în comunicatul de presă al Jandarmeriei.

Detaşamentulde jandarmi români din Kosovo numără 115 angajaţi, care s-au alăturat misiuniiinternaţionale în luna iunie. Mandatul EULEX are o durată de şase luni.

Înperioada 2002-2008, jandarmii români au executat misiuni în Provincia Kosovosub egida ONU.

Dinanul 2008, urmare a transferului de responsabilitate între ONU şi UE, acţiunilejandarmilor români continuă sub coordonarea operaţională a Uniunii Europene, încadrul misiunii EULEX Kosovo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine