2020-02-18 00:12

Piaţa de carburanţi va reveni la nivelul din 2008 abia în 3-4 ani, oficial OMV Petrom

 |  14:06

Piaţade carburanţi din România va reveni la nivelul din 2008 abia în 3-4 ani, iar înacest an va scădea cu 10%, din cauză că economia nu dă semne de revenire, adeclarat, joi, directorul rafinăriei Petrobrazi, deţinută de OMV Petrom (SNP),Alfred Leodolter.

"Scădereapieţei va fi de 10% în acest an, iar în 2011 nu văd nicio revenire, Româniaeste încă în criză din cauză că economia nu îşi revenire. Nu ştiu când Româniava începe să se stabilizeze", a afirmat Leodolter, într-o conferinţă petema rafinării petrolului organizată de Petroleum Club.

Cerereade carburanţi a crescut în 2008 cu 8%.

Petrobrazieste una dintre cele două rafinării ale OMV Petrom, cealaltă unitate fiindArpechim Piteşti.

Potrivitlui Leodolter, Petrobrazi rafinează doar ţiţei intern, iar OMV Petrom menţinela această rafinărie investiţii "minime" de 700 de milioane de europe un interval de cinci ani.

Totodată,Arpechim "este închisă", iar până la finele anului viitor companiapetrolieră va lua o decizie privind închiderea sau vânzarea unităţii.

"Suntunele companii interesate de Arpechim, precum Oltchim, dar intenţiile de a ocumpăra sunt una, iar banii pentru asta sunt alta", a continuat Leodolter.

Potrivitacestuia, fiecare a patra rafinărie din Europa ar trebui închisă, din cauzacererii scăzute şi a concurenţei din orientul Mijlociu, unde se construiescrafinării cu capacităţi mari.

"Esteo presiune foarte mare pe rafinăriile din Europa şi SUA, iar deocamdată estegreu de anticipat ce se va întâmpla cu India şi China", a adăugat el.

OMVPetrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine