2020-08-10 12:08

PMB: Amenzi de 30.500 lei pentru trotuare necurăţate de zăpadă şi lucrări nesemnalizate

 |  08:20
PMB: Amenzi de 30.500 lei pentru trotuare necurăţate de zăpadă şi lucrări nesemnalizate

Inspectorii municipalităţii bucureştene au dat, miercuri, 32 de amenzi, în valoare totală de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind deszăpezirea trotuarelor şi nesemnalizarea unor lucrări în carosabil, primarul general Sorin Oprescu cerând continuarea verificărilor în teren.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti, miercuri, au fost inspectate 56 de artere principale, unde inspectorii au verificat dacă persoanele fizice şi reprezentanţii persoanelor juridice au curăţat trotuarele de zăpadă şi gheaţă. În urma controalelor, au fost întocmite 25 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare totală de 14.000 lei, şi au fost somate 197 de persoane fizice sau juridice, inclusiv asociaţii de proprietari.

De asemenea, au fost verificate şi identificate 21 de lucrări în carosabil, dintre care şapte nu au fost semnalizate corespunzător, valoarea totală a amenzilor aplicate în aceste cazuri fiind de 16.500 de lei.

Primarul general le-a cerut reprezentanţilor ApaNova, miercuri seară, să colaboreze cu firmele de deszăpezire pentru curăţarea zăpezii sau a eventualelor acumulări de apă de la nivelul gurilor de canal şi a rigolelor, iar reprezentanţilor RATB le-a solicitat să accelereze operaţiunile de curăţare a refugiilor şi staţiilor de autobuz.

Având în vedere avertizările de ger emise de meteorologi, Oprescu a cerut firmelor de deszăpezire din toate sectoarele să aplice tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale şi secundare, cu prioritate în rampe, pante şi poduri, la intrările şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-10Parerea ta...

TEODOR
13 Dec 2012

Amenda este ultima solutie,dar ce sa faci ?Mai exista oameni care isi inchipuie ca Sorin Oprescu trebuie sa le curete zapada din jurul blocului!E,uite ca nu e asa!
ALEXANDRU POPA
13 Dec 2012

Bun,sa fie primit!Banii nu strica la buget.Nu stiu de ce cred unii,asa mai smecheri de felul lor,ca inspectorii aflati in subordinea lui Sorin Oprescu nu au chitantiere in dotare!Le au si le si folosesc!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz