2020-04-07 11:40

PMB face simulări pentru a stabili preţul subvenţionat la gigacalorie, 167 de lei este o variantă

 |  18:00
PMB face simulări pentru a stabili preţul subvenţionat la gigacalorie, 167 de lei este o variantă

Preţul de 167 de lei care ar urma să fie plătit debucureşteni pentru o gigacalorie este doar o variantă de lucru pentru grupul deanaliză din Primăria Municipiului Bucureşti care lucrează la stabilireasubvenţiei pentru energie termică, rezultatul final urmând să fie anunţat înaugust-septembrie.

"Preţul de 167 de lei pe gigacalorie (...) este doaruna dintre ipotezele de lucru luate în calcul de grupul de analiză constituitla nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti. El reprezintă o medie a preţurilorpracticate de celelalte şapte municipii din România care deţin sistemecentralizate de distribuire a energiei termice. (...) De aceea, la nivelulmunicipalităţii a fost constituit un grup de analiză care face simulări în ceeace priveşte subvenţionarea apei calde şi a agentului termic", se aratăîntr-un comunicat de joi al municipalităţii.

Potrivit documentului citat, simulările sunt încă îndesfăşurare, viitorul preţ al gigacaloriei fiind influenţat şi de măsurile deausteritate adoptate la nivel naţional.

Potrivit PMB, grupul de lucru va face publice calculelefinale "cel mai probabil" la sfârşitul lunii august - începutul luniiseptembrie.

"În ceea ce priveşte o decizie privind beneficiariiacestor subvenţii, determinările sunt în curs, urmărindu-se cu prioritateprotejarea categoriilor celor mai defavorizate şi afectate de măsurile deausteritate: pensionari, şomeri, tineri sub 18 ani", mai arată oficialiiPMB.

Potrivit PMB, cele şapte municipii din ţară cu sistemecentralizate de distribuire a energiei termice oferă gigacaloria la un preţîncepând de la 165 de lei, în Oradea şi Cluj, până la 245 de lei, la Sibiu.Conform PMB, bucureştenii beneficiază de cel mai scăzut preţ pentru gigacaloriedin municipiile ţării, respectiv 119 lei.

PMB precizează că toate simulările sunt făcute la un preţde vânzare a gigacaloriei de 297,5 lei, cel practicat de ELCEN.

"Cel mai probabil, această valoare va creşte, avândîn vedere majorarea TVA-ului. Orice modificare a preţului gigacaloriei poatepresupune o reevaluare a calculelor", conchid reprezentanţii PMB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine