2020-02-28 10:32

Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti rămâne cu 389 de posturi din 1.087

 |  15:45
Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti rămâne cu 389 de posturi din 1.087

Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti va rămâne cu389 de posturi din 1.087, noua organigramă şi regulamentul de organizare şifuncţionare ale instituţiei urmând să fie discutate în şedinţa de vineri aConsiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi aşedinţei de vineri a CGMB, care pune în aplicare prevederile OUG 63/2010, nouaorganigramă a Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti prevede un numărtotal de 389 de posturi, din care 21 de conducere.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, hotărâreaConsiliului General al Municipiului Bucureşti de la sfârşitul lunii mai 2009 deînfiinţare a Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti, care stabileanumărul total de posturi la 1.087, din care 32 funcţii de conducere, îşi vaînceta valabilitatea.

Odată cu noua organigramă, consilierii municipali voraproba şi regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei.

Consilierii generali vor discuta, în şedinţa de vineri,patru proiecte, din care trei privind reducerea numărului total de posturipentru municipalitate, Poliţia Comunitară şi Direcţia Generală de Evidenţă aPersoanei din Capitală, iar cel de-al patrulea privind rectificarea bugetuluipropriu al Bucureştiului.

Potrivit acestor proiecte, Primăria Capitaleidesfiinţează Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti, Centrulde Calcul şi Monitorul Oficial al Municipiului Bucureşti şi reduce numărul deposturi la 4.401, cele mai multe disponibilizări fiind la Administraţia LacuriParcuri şi Agrement şi la Administraţia Străzilor.

De asemenea, Teatrul de Dans Contemporan, TeatrulMetropolitan al Tineretului şi Şcoala de Arte "Circ & VarieteGlobus" aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor fi desfiinţate,iar în 13 instituţii de cultură vor fi reduse posturile, alte nouă teatre şiCircul Globus rămânând cu acelaşi număr de posturi.

Guvernul a decis, în 31 iunie, disponibilizarea aaproximativ 55.000 până la 60.000 de angajaţi din sectorul public, dintre carecei mai mulţi, respectiv circa 54.000, vor fi concediaţi din administraţialocală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şiAgriculturii.

Numărului maxim de posturi pentru fiecare unitateadministrativ-teritorială a Capitalei a fost stabilit conform OUG 63/2010privind disponibilizările din sectorul public. Astfel, Primăria MunicipiuluiBucureşti ar urma să aibă un număr total de 4.920 de posturi calculate înfuncţie de cele 1.944.451de persoane raportate de Direcţia de statistică, dincare 4.391 vor fi angajaţi în aparatul propriu al municipalităţii, alţi 130angajaţi pentru serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, 389de posturi pentru poliţia comunitară şi paza obiectivelor şi 10 posturiserviciile de implementare a proiectelor finanţate din fonduri externenerambursabile.

Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia căpână la data de 16 august să aprobe, prin hotărâri ale consiliilor locale şiale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, noile organigrame şi sărectifice bugetele de venituri şi cheltuieli atât ale aparatului propriu, câtşi ale instituţiilor publice din subordine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-04Parerea ta...

MIHAI CONSTANTA
04 Aug 2010

Problema se va "rezolva" prin incredintarea pazei unor obiective catre firmele private.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine