2020-08-05 02:07

Poliţiştii din Capitală au confiscat ţigarete în valoare de 814.000 de lei

 |  18:10
Poliţiştii din Capitală au confiscat ţigarete în valoare de 814.000 de lei

Poliţiştii bucureşteni au descins vineri într-un centru comercial şi la locuinţa proprietarilor acestuia, de unde au confiscat peste un milion de ţigarete de contrabandă, valoarea acestora fiind de 814.000 lei.

Descinderea a avut loc în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Sectorului 6, într-un complex comercial din sectorul 1, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări. Proprietarii complexului comercial, soţi şi soţie, au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii aveau date şi informaţii conform cărora complexul comercial era folosit ca paravan de către distribuitorii de ţigarete de contrabandă, care ar fi obţinut profituri substanţiale din această activitate ilicită.

Ca mod de operare, membrii grupării aduceau ţigările din Republica Moldova sau Ucraina, le depozitau în complexul comercial, apoi le distribuiau unor persoane care aveau rolul să le comercializeze în Bucureşti, în special în zona pieţelor din sectorul 6. În hala comercială folosită ca paravan pentru comercializarea ţigaretelor de contrabandă au fost identificate mai multe standuri asigurate cu lacăte. Proprietarii complexului nu au putut preciza cine le utilizează, motiv pentru care s-a procedat la îndepărtarea lacătelor.

Poliţiştii bucureşteni au găsit în interiorul standurilor peste 65.000 de ţigarete de contrabandă, depozitate în cutii specifice unor produse alimentare. Ţigaretele de contrabandă au fost ridicate, iar standurile au fost sigilate, în vederea continuării cercetărilor şi identificării persoanelor care au depozitat ţigaretele în aceste locaţii. De asemenea, poliţiştii au percheziţionat şi locuinţa proprietarilor complexului comercial, ocazie cu care au găsit un pasaj cu o lăţime de aproximativ 60 de centimetri, acoperit cu plante ornamentale, ascuns între gardul care împrejmuieşte proprietatea şi scara de acces către etajul 1 al imobilului. Pasajul conducea către un spaţiu de depozitare ascuns sub scara imobilului, unde poliţiştii au găsit peste 1.020.000 de ţigarete de contrabandă, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz