2020-07-02 10:01

Ponta a scris ambasadelor ţărilor UE şi NATO despre “abuzuri” împotriva statului de drept în România

 |  14:27
Ponta a scris ambasadelor ţărilor UE şi NATO despre “abuzuri” împotriva statului de drept în România

PreşedintelePSD, Victor Ponta, le-a transmis ambasadelor ţărilor membre UE şi NATO oscrisoare cu privire la "abuzurile săvârşite împotriva statului de dreptîn România", referindu-se la demersurile Guvernului pentru continuareaprocedurii asumării răspunderii pe Legea educaţiei.

Tentativade a continua angajarea răspunderii pe Legea educaţiei în condiţiile în careCurtea Constituţională a declarat că acest demers e neconstituţional reprezintăun atentat la statul de drept şi trebuie semnalat cât mai rapid şi cât maiputernic tuturor celor interesaţi ca România să rămână o democraţie autentică,se arată într-un comunicat al PSD.

Conformsursei citate, liderul PSD a transmis tuturor ambasadelor din statele membre UEşi NATO o scrisoare de informare prin care le aduce acestora la cunoştinţă"existenţa riscului pulverizării statutul de drept în România, princontinuarea procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legeaeducaţiei".

PSDa comunicat că, pentru prima oară în istoria ultimilor 20 de ani în România, unGuvern îşi asumă să ignore cu bună ştiinţă o decizie a Curţii Constituţionale,prin care demersurile sale sunt considerate ca nerespectând Legea fundamentală.

PSDatrage atenţia că instituirea unui astfel de precedent ar arunca practic în aerorice principiu democratic şi orice iluzie că România este un stat modern şi încare instituţiile funcţionează.

Conformsursei citate, PSD a decis să trimită această scrisoare de informare cătrestatele occidentale, date fiind angajamentele pe care autorităţile de laBucureşti şi le-au luat de-a lungul timpului faţă de partenerii internaţionali,pentru a face parte din UE şi NATO.

"DemersulPartidului Social Democrat este, fără îndoială, în asentimentul tuturorforţelor politice şi civice responsabile din România. PSD speră ca aceastăinformare să determine o reacţie de atenţionare cu privire la acest abuz fărăprecedent", se mai arată în comunicat.

CurteaConstituţională se va pronunţa, miercuri, 24 noiembrie, ora 14.00, asuprasesizării Guvernului cu privire la conflictul juridic de natură constituţionalăpe care l-ar avea cu parlamentul pe marginea asumării răspunderii pe Legeaeducaţiei.

PremierulEmil Boc a declarat, joi, la sosirea la Curtea Constituţională, că Parlamentulnu poate opri o procedură aflată în derulare, iar dacă a existat un presupusconflict juridic pe tema Legii educaţiei, aşa cum arată decizia CC, acesta s-asoluţionat în momentul stabilirii calendarului asumării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz