2020-02-24 07:51

Ponta: Anastase e o simplă marionetă, un instrument al lui Traian Băsescu

 |  19:15
Ponta: Anastase e o simplă marionetă, un instrument al lui Traian Băsescu

Liderul PSD,Victor Ponta, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută laRacşa, în judeţul Satu Mare, că preşedintele Camerei Deputaţilor, RobertaAnastase, este "o simplă marionetă, un instrument al lui TraianBăsescu".

Victor Pontaa fost întrebat de un jurnalist cum comentează declaraţia Robertei Anastasepotrivit căreia PSD este "o victimă a propriei incompetenţe".

"Azi(miercuri - n.r.) s-a dovedit cine e incompetenta. Doamna Anastase a acceptatastăzi şi, în timp ce noi suntem aici, se dezbate moţiunea PSD pe Agricultură.Ce să vă mai spun decât că s-a făcut încă o dată de râs. Doamna Anastase e osimplă marionetă, este un instrument al lui Traian Băsescu. Iar faptul căpreşedintele ţării se foloseşte de oameni mai puţin pregătiţi, ca să nu fiufoarte rău cu doamna Anastase, ca să spun de-a dreptul ignoranţi - cu cât suntmai ignoranţi, cu atât sunt mai buni ca instrumente şi mai uşor de manipulat -se foloseşte de ei pentru a interzice practic dreptul opoziţiei şi al oamenilorde a depune moţiuni simple, moţiuni de cenzură, de a manifesta nemulţumirileoamenilor", a afirmat Ponta.

El a adăugatcă este important să se dea un semnal că "oamenii nu mai sunt dispuşi săaccepte aşa ceva".

"Oameniinu au voie să se strângă, să se manifeste. Dacă asta e ţara către care ne duceTraian Băsescu, cu atât mai mult semnalul de la Racşa e important să se ducă întoată ţara, că oamenii nu mai sunt dispuşi să mai accepte aşa ceva", aspus Ponta.

PreşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, declara, marţi, în replică la acuzaţiilece i-au fost aduse de către preşedintele PSD, Victor Ponta, că liderulsocial-democrat "a preferat să joace rolul unei victime închipuite",iar PSD este "o victimă a propriei incompetenţe".

"Măaşteptam ca, astăzi, domnul Victor Ponta să-şi asume rolul de om politic matur.Din păcate, a preferat să joace rolul unei victime închipuite şi, dacă e săvorbim despre faptul că astăzi PSD a fost o victimă, atunci putem concluzionacă a fost o victimă a propriei incompetenţe", spunea Anastase.

Ea menţionacă Ponta "a chiulit" de la şedinţa Camerei Deputaţilor, deşi ar fiputut să citească moţiunea simplă a PSD pe agricultură. "Nici dumnealui şiniciunul dintre semnatarii moţiunii nu au dorit să facă acest lucru",adăuga Roberta Anastase.

Tot marţi,Ponta declara că PSD va depune sesizări la Comisia juridică şi la Parchetîmpotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând-o deabuz în serviciu, pe motiv că aceasta blochează acţiunile democratice aleopoziţiei.

Moţiuneasimplă pe Agricultură a PSD a fost considerată retrasă de la Cameră, după ceniciun reprezentant al PSD nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul, încondiţiile în care social-democraţii părăsiseră plenul din cauza unordivergenţe procedurale pe alt subiect.

Încondiţiile în care social-democraţii părăseau sala de plen, marţi, niciunuldintre semnatarii moţiunii nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textulmoţiunii, astfel că Anastase a considerat că moţiunea simplă a fost retrasă.

BiroulPermanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, în unanimitate, dezbatereamoţiunii simple a PSD pe Agricultură.

PlenulCamerei Deputaţilor a respins, cu 137 de voturi "împotrivă", 107voturi "pentru" şi nicio abţinere, moţiunea simplă a PSD intitulată"Agricultorii români sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politicaagricolă a Guvernului Boc".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine