2019-10-14 09:56

Ponta: Astăzi este începutul sfârşitului Guvernului Boc şi al lui Traian Băsescu

 |  14:14
Ponta: Astăzi este începutul sfârşitului Guvernului Boc şi al lui Traian Băsescu

Liderul PSD,Victor Ponta, care merge în marş spre Palatul Parlamentului alături desindicalişti, a spus că astăzi este "începutul sfârşitului Guvernului Bocşi al lui Traian Băsescu" şi că nu doreşte nimic altceva decât să plece dela guvernare "Băsescu, Boc, Udrea, Anastase şi toţi hoţii lui".

"Să plecede la guvernare Traian Băsescu şi Boc, şi Udrea, şi Anastase, şi toţi hoţiilui", a spus Ponta.

Întrebat cepărere are despre faptul că sunt unele voci care susţin că protestatarii demiercuri ar fi huligani, Ponta a spus că şi în 1989 s-a spus despre oameniicare protestau că sunt huligani, "şi tot cu o Elena".

"Aşa spuneaşi Ceauşescu în 1989, că sunt huligani. La fel face şi Băsescu, tot cu Elena,dar cu o altă Elena. Nu e nimic nou în România", a mai spus Ponta.

Întrebat cepărere are despre modul în care a fost organizat protestul de miercuri, VictorPinta a spus că mitingul a fost unul reuşit şi că s-au înţeles foarte bineconfederaţiile sindicale.

La oratransmiterii acestei ştiri, prima coloană de manifestanţi care a plecat în marşdin Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului a trecut de rondul din PiaţaRomană şi se îndreaptă spre Universitate, pe Bulevardul Magheru.

Până în prezentnu au fost înregistrate incidente, coloana de manifestani fiind organizată şirespectând convenţia cu organizatorii mitingului.

Manifestanţiistrigă "Nu vă fie frică, papagalul pică", "Pe ei, pe ei, pe mamalor", "Jos Băsescu, jos Guvernul" şi "Demisia".

Ei îi îndeamnăşi pe bucureştenii care îi urmăresc de la geamuri sau care sunt în zonă să lise alăture.

Oamenii austeaguri ale sindicatelor din care fac parte, precum şi pancarte, fluieră şihuiduie.

De la sediulGuvernului au plecat în marş cei aproximativ 30.000 de protestatari, la finalulmitingului din Piaţa Victoriei.

În faţa coloaneide manifestanţi se află liderii PSD Victor Ponta, Marian Vanghelie, Dan Nica şiRovana Plumb, care merg la mică distanţă de primul grup.

Coloana demanifestanţi s-a oprit din marş, la puţin timp de la plecarea din PiaţaVictoriei, deoarece sindicaliştii au fost nemulţumiţi că în faţă se află lideriai PSD, iar acţiunea sindicală a fost blocată, timp de câteva minute, întrePiaţa Victoriei şi Piaţa Română.

Marşul a fostreluat după ce prima pancartă, care era purtată de lideri ai PSD, a fostschimbată cu alta care este ţinută doar de sindicalişti, grupul condus deVictor Ponta fiind în faţa coloanei, dar la distanţă de primul grup demanifestanţi.

Protestatarii auînlocuit prima pancartă pe care scria cu roşu pe fond alb "Criza sunteţivoi, România suntem noi", care era ţinută de sindicalişti împreună culideri ai PSD, cu alta pe care scrie cu albastru pe fond alb "Mitingulcelor nemulţumiţi".

Sindicaliştii auspus că acţiunea de protest este a lor, nu a partidelor politice. Ei şi-auexprimat nemulţumirea că lideri ai PSD conduc coloana de manifestanţi.

Şedinţa comună aCamerei Deputaţilor şi Senatului, în care moţiunea de cenzură "MoţiuneaRomâniei majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, urmează săfie dezbătută şi supusă votului, a început în jurul orei 11.30.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray