2020-02-18 00:26

Ponta: Geoană trebuie să decidă, săptămâna viitoare, dacă rămâne sau nu în PSD

 |  12:05
Ponta: Geoană trebuie să decidă, săptămâna viitoare, dacă rămâne sau nu în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la RFIRomânia, că atitudinea lui Mircea Geoană faţă de PSD trebuie lămurită şi căacest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, în sensul în care actualulpreşedinte al Senatului trebuie să decidă dacă mai vrea sau nu să rămână înpartid.

"Atitudinea domnului Geoană faţă de PSD dupăCongresul din februarie trebuia lămurită mai devreme sau mai târziu. Săptămânaviitoare asta vom face, în sensul în care domnul Geoană se va hotărî dacă maivrea sau nu să mai rămână în PSD. În felul acesta, în mod sigur, nu sepoate", a declarat Ponta.

El a ţinut să nege ipoteza conform căreia conducereapartidului urmăreşte înlocuirea lui Geoană din funcţia de preşedinte alSenatului, susţinând că această variantă este "o prostie".

"Nu, asta-i o prostie. Am spus-o foarte clar şi eunu iau decizii singur, ci împreună cu cei din conducerea partidului: noi nu vomface propunerea pentru un alt preşedinte al Senatului. După cum vedeţi, niciPDL-ul şi domnul Băsescu deodată, brusc şi ciudat nu-şi mai doresc pe altcinevaacolo. Cred că avem lucruri mai importante de făcut. Însă, într-adevăr, în PSDrămân doar cei care simt că pot să fie pesedişti şi se pot bate pentruinteresul partidului", a spus Ponta.

Întrebat de ce are impresia că Mircea Geoană ar dori săplece din partid, Victor Ponta a apreciat că în PSD, ca şi în orice alt partid,"poţi să rămâi dacă accepţi că nu poţi să fi întotdeauna numai numărulunu".

"Dar încă o dată spun, săptămâna viitoare trebuie sălămurim acest subiect, nu poate să rămână aşa, e foarte clar", a conchisliderul social-democrat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-uninterviu publicat de "Evenimentul Zilei", că fostul lider PSD estepentru social-democraţi "imaginea eşecului, a compromisului, aînfrângerilor şi a umilinţelor". Ponta mai susţine că, în perioada în carePSD era condus de Geoană, influenţa "mogulilor" în partid era 100%.În ceea ce priveşte datoriile partidului, Victor Ponta susţine că nu eraplătită chiria pentru sediul partidului, în schimb era achitată chiria pentrucasa RA-APPS în care locuieşte Mircea Geoană. Preşedintele PSD precizează cădatoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie plătite de cel care le-afăcut. Ponta mai apreciază că în cazul lui Mircea Geoană nu se poate vorbidespre diplomaţie, ci despre "un compromis, o bălteală veşnică"."În PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine va veni după mine.Nu ştiu cine... Va fi ca la blocurile americanilor, ştiţi că ei nu au etajul13. De la 12 se sare la 14. Aşa va fi şi în PSD...", a mai spus Ponta.

În replică, Geoană a declarat că mandatul său a fost unulproductiv pentru Ponta şi familia acestuia, care a avut doi miniştri şi uneurodeputat.

De asemenea, Mircea Geoană a afirmat, la Antena 3, căatacul lui Victor Ponta la adresa sa este neprovocat şi ingrat, dacă nu lipsitde decenţă, menţionând că speră că nu este nicio legătură între acestedeclaraţii şi posibilitatea ca PDL să reia, la toamnă, încercarea de a-lînlătura din fruntea Senatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

GEORGETA
13 Aug 2010

domnule ponta, de ce nu te razboiesti cu puterea si iti consumi energia razboindu-te cu propriul coleg? PSD-UL este un partid mare si,eu, cred ca este loc pentru toata lumea. ai mare grija ca gresesti si partidul va pierde.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine