2020-04-08 09:50

Ponta: Ne dorim alegeri cât mai rapid posibil

 |  16:08
Ponta: Ne dorim alegeri cât mai rapid posibil

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, căpartidul îşi doreşte organizarea cât mai rapid a unor alegeri pe care să lecâştige cu un scor care ulterior să îi permită să guverneze singur.

"Decizia noastră politică e foarte clară, vrem săcâştigăm alegerile şi ne dorim alegeri cât mai rapid posibil, pentru că enevoie pentru România, nu pentru noi, ca partid. Vrem să guvernăm singuri şivrem să guvernăm bine, cum am guvernat în 2000-2004", a spus Ponta, într-oconferinţă de presă susţinută la Alba Iulia.

Liderul PSD a adăugat că îşi propune ca până la sfârşitulverii să ajungă în toate judeţele şi în toate organizaţiile partidului dinţară, pentru că îşi doreşte reorganizarea formaţiunii.

Victor Ponta a menţionat că, în 16 octombrie, PSD va aveaun Consiliu Naţional şi un Congres Extraordinar, cu trei teme foarte clare:modificarea Statutului, stabilirea programului de guvernare şi programul deacţiuni pentru perioada următoare.

Ponta a spus că la acest congres va fi stabilit programulde guvernare pentru a oferi o alternativă imediată.

"Trebuie oferită o alternativă chiar acum. La fel demare greşeală sau, mă rog, semn de iresponsabilitate ar fi să zici «vreau să-idau jos pe Boc şi pe Băsescu», fără să spui ce vrei să pui în loc, doar peprincipiul că orice va fi mai bine decât Boc. Sigur că aşa este, dar un partidserios, cum e PSD, trebuie să vină să spună ce pune în loc, dar nu aşa, îngeneral vorbind, că aş vrea să fiu eu prim-ministru sau domnul Antonescu saualtcineva. Important e ce pui în loc, ca program economic şi social pentruRomânia", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, la congresul PSD se va stabili şiprogramul de acţiuni care să fie valabil în toate organizaţiile din ţară.

"La anul, cel târziu în vară, vom avea de desemnattoţi candidaţii la Consiliul Judeţean, la primării. Nu mai stăm până cu o lunăînainte de alegeri şi atunci să începem să căutăm cine candidează", aafirmat Victor Ponta.

El a explicat că îşi doreşte o direcţie foarte clarăpentru partid, astfel încât să redevină "PSD-ul acela serios, pe careoamenii îl ştiau, nu neapărat îl iubeau, dar îl respectau".

Întrebat dacă PSD are pregătit şi un prim-ministru,Victor Ponta a răspuns că partidul are destui oameni capabili să facă lucrulacesta.

"Nu e greu să ai candidat mai bun decât Boc, dar nula el ne raportăm, ci ne raportăm la un candidat care să aibă capacitateamanagerială politică pe care a avut-o Adrian Năstase în 2000. Nu va fi domnulNăstase, să fie foarte clar, a anunţat foarte clar că nu-şi doreşte lucrulacesta. Dar un prim-ministru şi un Guvern aşa cum a fost cel din 2000-2004,acela este standardul spre care ne uităm", a explicat Ponta.

Preşedintele PSD se află, vineri, într-o vizită înjudeţul Alba, prima după ce a fost ales în fruntea partidului. Ponta areprogramate întâlniri cu liderii PSD Alba, dar şi cu aleşii şi membriipartidului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine