2019-10-15 20:13

Ponta: Nu umblăm cu suspendarea preşedintelui în fiecare zi, este ceva foarte serios

 |  13:58

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, înainte de începerea ConferinţeiNaţionale a Femeilor social-democrate, că PSD a renunţat la iniţiereasuspendării preşedintelui Băsescu pentru că a obţinut ce a dorit în cazul Legiipensiilor.

Pontaa spus că, dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi promulgat "legeafraudată" a pensiilor, PSD ar fi iniţiat procedura de suspendare.

"N-aprmulgat-o de frică, de nefrică, din calcule, e mai puţin important. Pentru noirezultatul este important, acela că legea aceasta ar fi afectat milioane depensionari şi i-ar fi convins pe toţi că în Parlament poţi să furi orice legepentru că se promulgă de Traian Băsescu", a afirmat el.

Pontaa spus că, în aceste condiţii, PSD a renunţat la iniţierea procedurii desuspendare, dar că nu va ezita să recurgă la acest demers dacă preşedintele îşiîncalcă obligaţiile constituţionale.

"Dacădomnul Băsescu îşi încalcă obligaţiile constituţionale, nu avem niciun fel dereţinere să iniţiem această procedură, dar nu umblăm cu procedura de suspendareaşa în fiecare zi. E o chestie foarte serioasă şi se iniţiază numai atunci cândeste ceva foarte serios", a declarat el.

PreşedintelePSD a mai menţionat că social-democraţii vor decide luni, în Biroul PermanentNaţional, dacă vor participa la consultările de la Cotroceni.

"Şilegea pensiilor şi legea educaţiei pot fi rezolvate în Parlament, dar numaidacă acest Parlament funcţionează după regulile democraţiei şi după regulilebunului-simţ. Cu doamna Anastase în frunte, este evident pentru toată lumea cănu se poate aşa ceva", a spus Ponta.

PSDameninţa cu declanşarea procedurilor de suspendare a şefului statului în cazulîn care acesta ar fi promulgat Legea pensiilor, despre care social-democraţiisusţin că a fost adoptată de Camera Deputaţilor în mod fraudulos în şedinţa deplen condusă de Roberta Anastase.

PreşedinteleTraian Băsescu a retrimis Parlamentului Legea sistemului unitar de pensiipublice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de anipentru femei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray