2020-03-30 17:11

Ponta: Nu văd posibilă o guvernare comună cu PNL

 |  14:24
Ponta: Nu văd posibilă o guvernare comună cu PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupăşedinţa BPN, că nu vede posibilă o guvernare comună cu PNL, e apreciind căelectoratul trebuie să aleagă între măsurile de dreapta şi cele de stânga. "Nuvăd posibilă o guvernare comună cu PNL. Am toată convingerea că PNL estesigurul partid adevărat de dreapta şi are soluţii de dreapta. Oamenii trebuiesă aleagă între ceea ce propunem noi şi ceea ce propun liberalii. Singurullucru catastrofal e să rămâi pe mâna lui Băsescu, Boc, PDL, care nu au niciunfel de gândire, nici de stânga, nici de dreapta", a spus Ponta.

El a arătat că, din punct de vedere parlamentar şipolitic, PSD lucrează cu orice partid de opoziţie, începând cu PNL, pentru avota legi bune, pentru a opri legile proste propuse de Guvernul Boc, pentru avota moţiuni şi mai ales moţiunea de cenzură care va fi introdusă în toamnă.

Solicitat să comenteze declaraţia preşedintelui PNL, CrinAntonescu, făcută duminică, potrivit căreia PSD nu ar fi interesat de o acţiuneunitară a Opoziţiei, Ponta a arătat că, dimpotrivă, PSD este interesat de oastfel de acţiune, pe care o şi poate declanşa, întrucât liberalii nu aunumărul necesar de voturi. "Urmăriţi ce a spus domnul Antonescu azi. Amavut ocazia să ne întâlnim în direct la o emisiune de ştiri şi lucrurile suntfoarte clare. Nu numai că suntem interesaţi. Noi suntem cei care o declanşăm,pentru că liberalii nu au numărul necesar de voturi. Orice fel de acţiunecomună este absolut necesară şi o vom face împreună până la alegeri. Dupăalegeri, noi vrem să guvernăm cu măsuri şi soluţii de stânga, ei vor cu măsurişi soluţii de dreapta, dar asta numai oamenii pot să decidă, nu o înţelegereîntre mine şi Antonescu", a spus Ponta.

Întrebat, luni, într-o emisiune televizată, dacă PNL vaaccepta să facă un guvern cu PSD în cazul în care se organizează alegerianticipate şi niciunul dintre partide nu obţine 51% de voturi, Crin Antonescu arăspuns: "Nu e o ipoteză exclusă, dar nu e nici o ipoteză pe care pot s-oconfirm acum, e prematură o asemenea discuţie".

"În principiu, sper ca data viitoare când vom aveaalegeri, că vor fi ele anticipate sau la soroc, domnul Băsescu şi PD să fie şiprin rezultatul alegerilor de domeniul trecutului şi, de fapt, marea alegerepolitică din România să fie între stânga, respectiv PSD şi dreapta, respectivPNL, cu soluţiile şi formulele pe care fiecare le va prezenta", a spusAntonescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine