2020-02-23 04:56

Ponta: Un nou împrumut de la FMI ar fi o crimă împotriva poporului român

 |  13:40
Ponta: Un nou împrumut de la FMI ar fi o crimă împotriva poporului român

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că un nou împrumut de la FMI reprezintă ocrimă împotriva poporului român, în condiţiile în care actuala putere foloseşteaceşti bani pentru a "cumpăra" un an de stat în funcţie.

"Dacă esă luăm din nou un împrumut, oamenii trebuie să ştie de ce luăm banii, la cefolosesc şi cum îi dăm înapoi. Dacă îl întrebăm acum pe domnul Boc sau pe noulministru de Finanţe cum şi de unde dăm banii pe care deja i-am luat, habar nuau. Dacă vor să mai ia alţi bani ca să mai cumpere un an de stat la putere, e ocrimă împotriva poporului român şi a viitorului nostru", a precizat Ponta.

Liderulsocial-democrat l-a criticat totodată pe şeful statului, Traian Băsescu,apreciind că acesta ia în calcul contractarea unui nou împrumut pentru a folosibanii pentru "afacerile personale" şi pentru "afacerile PDL şiale prietenilor săi".

Solicitat săcomenteze declaraţia lui Traian Băsesc privind posibilitatea contractării unuinou împrumut de la FMI, Ponta a răspuns: "Este tipică pentru TraianBăsescu: după el, potopul! Dacă poate să ne îndatoreze pe următorii 100 de anişi să plătim noi, ceilalţi, e foarte bine, iar banii îi va folosi ca şi pânăacum pentru afaceri personale, ale PDL şi prietenilor. Ne vom opune prin toatemijloacele".

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu şeful MisiuniiFondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, că în luna octombrieva trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.

"Deaceastă dată vă aflaţi în România doar pentru a celebra aniversarea BănciiNaţionale a României. Mă bucur să vă văd din nou. Mă uit spre vizita dinoctombrie, când nu va fi o sărbătoare, ci o evaluare a dificultăţilor pe carele întâmpinăm. Propunerea mea către dumneavoastră este ca, cu ocazia viziteidin octombrie, să ne uităm la viitorul acord între România şi FMI, să vedemdacă soluţia corectă este extinderea actualului acord sau de a avea un acord detip «precautionary», acesta este mesajul meu căre dumneavoastră şi, în acelaşitimp, căutăm să continuăm împreună reformele structurale şi absorbţiafondurilor europene. Este necesară crearea spaţiului fiscal necesar pentruabsorbţia fondurilor", a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii cuJeffrey Franks.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine