2020-04-03 08:56

Ponta vrea anticipate în primăvara lui 2011

 |  14:24
Ponta vrea anticipate în primăvara lui 2011

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupăşedinţa BPN al partidului, că alegerile anticipate ar fi absolut necesare înprimăvara anului 2011, el precizând că PSD susţine declanşarea acestora ca măsurăde ieşire din criză.

Ponta a reiterat poziţia PSD de a nu intra la guvernaredecât după alegeri şi a precizat că, prin acţiunile lor, social-democraţiiîncearcă să obţină declanşarea anticipatelor.

"Soluţia pentru România o reprezintă reîntoarcereala oameni, la un Guvern care să aibă legitimitate, nu să fie sprijinitcumpărând şi şantajând parlamentari", a spus Ponta.

El a arătat, pe de altă parte, că PSD va prezenta, în 16octombrie, oferta sa de guvernare. "Nupoţi să zici că mâine vii la guvernare, dacă nu vii să spui ce vrei să faci laguvernare", a motivat Ponta prezentarea ofertei de guvernare a PSD întoamnă.

El a arătat că strategia PSD privind declanşareaanticipatelor vizează în primul rând căderea Guvernului Boc.

"Cred că, dacă reuşim să avem 236 de parlamentari,iar în 60 de zile primul-ministru propus de preşedinte probabil va fi tot Boc -sau un Boc, tot un Boc - nu va obţine votul Parlamentului, trebuie să mergem laalegeri şi cred că în primăvara anului 2011 ar fi absolut necesar. Şi PSD nuvrea alegeri ca să venim la guvernare, ci ca să găsim o soluţie de ieşire dincriză", a spus Ponta.

Întrebat cum vede o eventuală suspendare a lui TraianBăsescu, în favoarea căreia s-a pronunţat deja liderul PNL, Crin Antonescu,Ponta a spus: "Haideţi să facem alegeri, să avem un Guvern legitim şi săîncercăm să oprim pe cât posibil răul pe care îl face Traian Băsescu până cândîşi va înceta mandatul".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat,luni, înaintea şedinţei BPN, că pentru declanşarea alegerilor anticipate estenevoie de o majoritate parlamentară "care să cupleze" la aceastăidee, el precizând că aceasta nu există în acest moment.

"Pentru asta (alegeri anticipate, n.r.) trebuie omajoritate parlamentară care să se cupleze la aşa ceva. Nu avem aşa ceva.Deocamdată majoritatea parlamentară susţine actualul Guvern. Deci, câtă vremenu se va forma o astfel de majoritate parlamentară care să ajungă la aceastăconluzie - că este nevoie de alegeri anticipate - este numai o dorinţă. Dareste singura soluţie", a spus Iliescu.

El a precizat că PSD nu are majoritate şi că numai prinalegeri anticipate se poate schimba actuala structură parlamentară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine