2020-04-03 20:58

Prefectul Capitalei cere înfiinţarea de urgenţă a patru puncte de intervenţie ISU în Centrul Istoric

 |  15:52
Prefectul Capitalei cere înfiinţarea de urgenţă a patru puncte de intervenţie ISU în Centrul Istoric

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, solicităînfiinţarea de urgenţă, în Centrul Istoric, a unor puncte de intervenţie aInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), instituţie ce va fi dotată cuechipamente speciale pentru zonele greu accesibile maşinilor de mare tonaj.

Aceste aspecte au fost discutate, vineri, de prefectulCapitalei cu reprezentanţii ISU "Dealu Spirii" Bucureşti, în scopulgestionării eficiente a unui incendiu în zona Centrului Istoric, informeazăPrefectura.

În cadrul discuţiilor s-a decis să se facă o solicitarecătre primarul general pentru demersurile administrative necesare înfiinţăriiîn zonă a patru puncte de intervenţie ale echipajelor ISU.

S-a mai hotărât ca specialiştii ISU Bucureşti să facă maimulte controale în zonă privind protecţia în caz de incendiu şi să verificeavizele PSI ale operatorilor economici.

Un alt aspect analizat a fost legat de solicitarea unuicontrol mai eficient al accesului autoturismelor în zonă, urmând să fie permisdoar maşinile din intervenţie ale autorităţilor statului, autoturismeleriveranilor şi cele de aprovizionare după un orar bine stabilit.

"Măsurile pe care le solicităm sunt necesare, cuatât mai mult cu cât ne dorim ca Centrul Istoric al Bucureştiului să devină ozonă de atracţie turistică, unde locuitorii sau vizitatorii să se simtă însiguranţă. Totodată, instituirea unor reguli clare în zona Centrului Istoric,precum şi controlul şi sancţionărea încălcării acestora, sunt imperiosnecesare", a spus prefectul Capitalei, în calitate de preşedinte alComitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Întâlnirea de vinri a avut loc în contextul în careechipajele de pompieri au avut dificultăţi în a interveni pentru stingerea unuiincendiu de mici proporţii, produs în urmă cu o zi, în Centrul Istoric.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine