2020-02-28 14:27

Prefectul Capitalei cere primăriilor şi proprietarilor să ia măsuri împotriva ţânţarilor

 |  12:47
Prefectul Capitalei cere primăriilor şi proprietarilor să ia măsuri împotriva ţânţarilor

PrefectulCapitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut, marţi, primăriilor să ia măsuri dedezinsecţie împotriva ţânţarilor şi a făcut apel la asociaţiile de proprietarica, în colaborare cu autorităţile locale, să cureţe subsolurile inundate aleblocurilor, pentru a preveni infecţiile cu virului West Nile.

MihaiAtănăsoaei a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să continuemăsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, iar primarilor de sectoare săidentifice blocurile ale căror subsoluri sunt inundate, în vederea asanăriiimediate a acestora, potrivit unui comunicat al Prefecturii MunicipiuluiBucureşti.

"Facemun apel şi către asociaţiile de proprietari şi către proprietarii de locuinţedin Bucureşti ca, în colaborare cu autorităţile publice locale, să contribuiela asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate ale imobilelor în care locuiesc.Rog de asemenea cetăţenii Capitalei să ţină seama de indicaţiile MinisteruluiSănătăţii şi de sfaturile medicilor", a spus prefectul Atănăsoaei.

Luni searăerau înregistrate şapte cazuri de infectare cu West Nile, în Sibiu (două),Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti, dintre care două persoane, de75 şi 79 de ani, au decedat.

Infecţia cuvirusul West Nile se prezintă sub trei forme, şi anume fără niciun simptom, subforma unei viroze cu stare febrilă sau cu afectare neurologică, a explicatconsilierul Ministerului Sănătăţii Geza Molnar.

Primelesemne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări dememorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin întrei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au acestesimptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine