2020-06-05 10:13

Premierul bulgar: România şi Bulgaria trebuie să ceară sprijin Parlamentului European pentru Schengen

 |  12:36
Premierul bulgar: România şi Bulgaria trebuie să ceară sprijin Parlamentului European pentru Schengen

România şi Bulgaria vor solicitasprijin Parlamentului European pentru aderarea la Spaţiul Schengen, aşa cum afost convenit cu preşedintele Traian Băsescu la summit-ul Partidului PopularEuropean, a afirmat premierul bulgar, Boyko Borisov, în discuţia avută, luni,cu primul-ministru Emil Boc.

Cei doi prim-miniştri au avutdiscuţii bilaterale cu ocazia Summit-ului Dunării, organizat la Bucureşti.

"Sunt optimist pentru eforturile noastre comune privindSpaţiul Schengen. Bineînţeles, fiecare ţarăacţionează pe direcţia sa, însă în cadrul Partidului Popular European, încadrul şedinţei comune cu domnul Băsescu, am cerut sprijin din partea ParlementuluiEuropean. Actele noastre sunt apreciate ca tratabile să ducă la ParlamentulEuropean, pentru că sunt nişte termeni şi este important să mergemîmpreună", a spus premierul Bulgariei.

El a apreciat că este important faptul că la Summit-ul Dunării este prezentşi Viktor Orban, premierul Ungariei, ţară careva deţine următoarea preşedinţie în exerciţiu a UE.

,22 de delegaţii reprezentând şefi de guverne din cele 14 state din bazinulDunării, Comisia Europeană, reprezentanţi ai celor şase landuri riverane dinGermania şi Austria, primăria oraşului Ulm din Germania şi Polonia, în calitatede observator.

Reuniunea este organizată la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj alpreşedintelui României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine