2020-04-07 17:12

Premierul Emil Boc dă asigurări sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului

 |  18:53
Premierul Emil Boc dă asigurări sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului

Premierul Emil Boc, aflat, duminică, în localitateasuceveană Zamostea, afectată grav de inundaţii, le-a dat asigurărisinistraţilor care au case avariate sau distruse de apele revărsate că până laiarnă vor avea un acoperiş deasupra capului. "Nu avem linişte până laiarnă să aveţi case. Vă vom ajuta cu materialele de construcţie", a spusBoc.

Premierul Emil Boc a fost primit cu calm în Zamostea decâteva zeci de localnici, iar la ora transmiterii acestei ştiri el viziteazăgospodării unde există case distruse sau avariate de inundaţii.

O femeie în a cărei curte a intrat premierul Boc i-a spusacestuia că familia a dormit în căruţa din curte după ce i-a fost distrusăcasa. Boc a încurajat-o pe femeie, după care a intrat într-o altă gospodărie,unde a cuprins de după umăr o femeie căreia i-a spus: "O să reuşim până laiarnă. Punem la dispoziţie materiale de construcţie. Vrem ca niciun românafectat de inundaţii să nu fie la iarnă fără acoperiş deasupra capului".

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Boc continuădeplasarea prin comună, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,Gheorghe Flutur, şi prefectul judeţului, Sorin Popescu.

Premierul Emil Boc a ajuns, duminică după prânz, înlocalitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţiile din cursulsăptămânii, urmând ca apoi să se deplaseze la Prefectura Suceava, unde va avealoc şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă.

În localitatea suceveană Zamostea, din cauza inundaţiilorprovocate de revărsarea pârâului Baranca şase case au fost distruse, 130 decase au fost afectate, 14 gospodării sunt încă izolate, iar un pod a fostdistrus de ape.

După vizita prin judeţ, Emil Boc se va deplasa înmunicipiul Suceava, pentru a fi prezent la şedinţa Comitetului pentru Situaţiide Urgenţă, unde va fi discutată situaţia inundaţiilor produse în judeţeleBotoşani şi Suceava şi unde se vor stabili măsurile care trebuie luate înviitor.

Iniţial, autorităţile locale anunţaseră că premierul Bocva merge şi în localitatea Zvoriştea, unde au fost inundate o sută de case,însă ulterior deplasarea a fost anulată.

Sâmbătă, prim-ministrul s-a aflat în judeţul Galaţi, undea participat la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar apoi s-adeplasat în localitatea gălăţeană Şendreni, unde specialiştii i-au prezentatdigul experimental montat în zonă pentru protejarea a circa o sută de case caresunt în pericol să fie inundate.

La ieşirea din sediul Prefecturii Galaţi, trei persoaneau aruncat cu ouă şi o roşie înspre premierul Emil Boc, însă acesta nu a fostatins, el fiind urcat imediat în maşina cu care a părăsit zona.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din aceastăsăptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane,63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât deinundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate. Înurmainundaţiilor, în judeţul Suceava şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmarea revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţeleBotoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine