2020-02-17 23:26

Preot: Toţi copiii duşi la Spitalul “Gr. Alexandrescu” după expozia de la Giuleşti au fost botezaţi

 |  12:41
Preot: Toţi copiii duşi la Spitalul “Gr. Alexandrescu” după expozia de la Giuleşti au fost botezaţi

Toţi copiiiduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" după explozia din Secţia deTerapie Intensivă a Maternităţii Giuleşi au fost botezaţi marţi, iar în cazulbebeluşilor care şi-au pierdut viaţa pot avea loc "slujbe demângâiere" pentru familii, a declarat părintele Tudor Peiu.

"Toţicei opt copii aduşi în spitalul nostru au fost botezaţi. A fost un botez deurgenţă care se săvârşeşte în situaţii excepţionale. Unul dintre copiiibotezaţi a murit în cursul nopţii de luni spre marţi, fiind în stare foartegravă", a spus preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu", TudorPeiu.

El a maispus că, în cazul în care familiile copiilor decedaţi la Maternitatea Giuleşti şicare nu au fost botezaţi vor solicita un preot la înmormântarea bebeluşilor,acesta va putea oficia "slujbă de mângîiere".

"Preoţiicare vor fi solicitaţi de către familii să oficieze slujba în aceste cazuri potsăvârşi o «slujbă de mângîiere pentru familie»", a adăugat preotul TudorPeiu.

Cazulprivind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedatpatru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică aParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ancheta fiindcoordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Procuroriiau început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămarecorporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declaratMarius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţeisupreme.

Primelevictime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celuide-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă. Alţi şapte nou-născuţi sunt laSpitalul "Grigore Alexandrescu".

Mediciilegişti au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei patru bebeluşi careau murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, în cazul unuia fiindstabilit că a fost intoxicat cu funingine, în timp ce ceilalţi doi au decedatdin cauza lipsei de oxigen, a spus procurorul Marius Iacob.

Necropsia încazul celui de-al patrulea bebeluş va fi efectuată miercuri dimineaţă, aadăugat Marius Iacob.

El a maispus că marţi au fost prelevate probe ADN de la toţi copiii şi de la părinţi,analize care vor fi procesate în timpul nopţii, urmând ca miercuri să fiestabilite rezultatele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine