2020-07-10 02:20

Presa străină scrie despre “refuzul brutal” al lui Nicolas Sarkozy în faţa lui Traian Băsescu

 |  14:17
Presa străină scrie despre “refuzul brutal” al lui Nicolas Sarkozy în faţa lui Traian Băsescu

BUCUREŞTI(MEDIAFAX) - Gestul preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a refuza odiscuţie cu omologul său român Traian Băsescu, la Lisabona, surprins de camerelede televiziune, este comentat de presa internaţională, care publică fotografiişi înregistrări video de la întâlnirea celor doi.

Cotidianulfrancez Le Monde publică un material însoţit de o fotografie şi de oînregistrare video, în care vorbeşte despre un "refuz brutal" al luiNicolas Sarkozy în faţa preşedintelui român, "dornic să discute cuel", cu ocazia summitului NATO de la Lisabona.

Scena,înregistrată de camerele de televiziune, s-a derulat vineri seara, în timpul"fotografiei de familie" care reuneşte şefii de stat şi de Guvern,potrivit Le Monde. Întrebat despre acest lucru, Sarkozy a negat că ar firefuzat să discute cu omologul său român, cu care ar fi avut ulterior numeroaseconversaţii.

Larândul său, site-ul francez de informaţii Le Post relatează că "încă de lasosirea şefilor de stat, preşedintele român a încercat să vorbească cu NicolasSarkozy, care, vizibil enervat, l-a abandonat". Site-ul, care difuzează şio înregistrare video de la această întâlnire, aminteşte că în septembrie ceidoi şefi de stat au avut deja un schimb de replici, pe tema romilor.

"TraianBăsescu s-a îndreptat apoi spre Silvio Berlusconi, şeful Guvernului italian.Acesta a părut de asemenea enervat de preşedintele român. Şi i-a transmis acestlucru printr-un gest dintre cele mai explicite", continuă site-ul Le Post,referindu-se la faptul că Berlusconi a făcut în câteva rânduri semne cu degetulla cap.

PotrivitAgenţiei France Presse, imaginile filmate vineri de televiziuni, dupăfotografia de familie a şefilor de stat şi de Guvern din ţările NATO, arată unschimb de replici între cei preşedinţii român şi francez, care a fostinterpretat ca o altercaţie.

Întrebatsâmbătă despre un eventual diferend cu preşedintele român, Traian Băsescu,Sarkozy a dezminţit orice tensiune privind aderarea României la Schengen,adăugând că se înţelege "foarte bine" cu omologul său român şi că"nu sunt probleme".

"Nuam refuzat deloc să-i vorbesc", a declarat Sarkozy. "Am vorbit poatede 15 ori cu preşedintele român, care este un om de mare calitate, pe care îlapreciez foarte mult", a precizat preşedintele francez, citat de AFP.

ŞtireaAFP a fost preluată de numeroase publicaţii internaţionale şi site-uri deştiri, precum Libération, Euronews, France24, Le Parisien, Les Echos, RTLInfo.be şi 7sur7.be.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz