2020-01-18 22:17

Preşedintele Băsescu cere moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului

 |  17:25
Preşedintele Băsescu cere moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propuneforţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, elprecizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernuluişi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

Ela spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat,pentru realizarea intereselor naţionale.

"Deciziastă în mâinile dumneavoastră", le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Preşedintelea insistat asupra necesităţii realizării de acţiuni consecvente cu interesulnaţional în următoarele 30-45 de zile

TraianBăsescu a apreciat că moratoriul propus de el pentru deblocarea activităţiiParlamentului este posibil pentru că toate partidele spun că acţionează pentruinteresul naţional.

Şefulstatului a precizat că este necesară adoptarea Legii salarizării unitare, aLegii pensiilor şi a Legii bugetului de stat pe anul 2011.

Preşedintelea spus, în faţa senatorilor şi deputaţilor, că mediul politic "s-adeteriorat" în ultimele luni, creând "premise nedorite" pentruîndepărtarea de la îndeplinirea condiţionalităţilor ce decurg din acordul cuFMI, CE şi BM.

"Drumulpe care se va merge în continuare rămâne la latitudinea dumneavoastră. Prinacţiunea dumneavoastră România poate merge către mai bine sau către mai rău.Decizia este în mâinile dumneavoastră", le-a transmis Băsescu liderilorpartidelor parlamentare.

Ela avertizat că timpul în care ar trebui legiferate actele normative carecondiţionează finalizarea Acordului cu FMI este "de numai 30, maximum 45de zile".

"Nicioaltă soluţie decât un moratoriu care să deblocheze legiferarea priorităţilordin acord nu este viabilă. Insist ca partidele să realizeze acest moratoriu petermen limitat în interes naţional, prin deblocarea activităţii celor douăCamere", a afirmat Băsescu.

Preşedintelea atenţionat că orice amânare a deciziei partidelor parlamentare cu privire lamoratoriul pe care l-a propus este în defavoarea României.

"Guvernulşi partidele din Parlament pot îmbunătăţi rapid condiţiile pentru a se revenila normal sau, la fel de rapid, pot înrăutăţi situaţia României. Miza estecredibilitatea externă şi ieşirea din criză ca bază pentru reluarea creşteriieconomice", a spus el.

Băsescuşi-a exprimat, spre finalul discursului rostit în Parlament, încrederea în"înţelepciunea" liderilor politici şi a afirmat că, odată îndepliniteobiectivele din moratoriul propus de el, "România se va înscrie pe drumulcel bun".

"Spercă veţi lua decizia corectă. Şi, ca om politic cu experienţă, vă pot spune căromânii îi vor aprecia pe aceia care se vor bate cu criza, şi nu pe aceia carese ascund de efectele măsurilor anticriză", a concluzionat preşedintele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray