2020-07-10 02:24

Preşedintele Moldovei: Tratatul de frontieră cu România este neconstituţional

 |  16:53
Preşedintele Moldovei: Tratatul de frontieră cu România este neconstituţional

Semnarea, înurmă cu o săptămână a Tratatului între România şi R.Moldova privind regimulfrontierei de stat, de premierul moldovean, Vlad Filat, şi ministrul român deExterne, Teodor Baconschi, este neconstituţională, susţine preşedintele MihaiGhimpu, citat de Jurnal de Chişinău în ediţia online.

Potrivit luiGhimpu, premierul nu a avut mandatul necesar pentru a semna documentul,informeazã PRO TV Chişinău. Preşedintele interimar a precizat că nu contestătextul tratatului în fond, ci gestul lui Filat.

Ghimpu s-aarătat nemulţumit de faptul că nu a fost informat de ministrul de Externe şi decătre Filat despre acest acord. El a mai adăugat că ministrul moldovean deExterne, Iurie Leancă, şi Vlad Filat se cred atotputernici, dacă şi-au asumatdreptul de a semna documentul cu partea română.

Filat a semnatacest tratat în timpul unei vizite la Bucureşti. Ulterior, mai mulţi analişti,dar şi oponenţi politici ai premierului au criticat semnarea tratatului,motivând că nu a fost respectată legislaţia, întrucât tratatul a fost semnatîntre un ministru de Externe şi un premier.

La rândul său,Filat a respins toate criticile şi a explicat că tratatul nu a fost semnat decătre ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, pentru că acesta estesuspendat din funcţie pe durata campaniei electorale.

Întrebat despreacuzaţiile făcute de preşedintele interimar, Vlad Filat a declarat că totul afost constituţional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz