2020-02-24 14:37

Preşedintele Paraguayului are cancer, dar va rămâne la putere

 |  14:09
Preşedintele Paraguayului are cancer, dar va rămâne la putere

Preşedintele paraguayan, FernandoLugo, aste afectat de un limfom, o formă de cancer, dar îşi va putea exercita,în continuare, funcţia, a anunţat vineri medicul său, Enrique Bellasai, la douăzile după ce i-a extirpat un ganglion.

"Exameneleprovizorii realizate pe ganglionul extirpat, miercuri, preşedintelui, aurelevat o maladie malignă, cunoscută sub numele de limfom", a declaratBellasai, într-o conferinţă de presă. Lugo, în vârstă de 59 de ani, a fostoperat pentru o "inflamaţie la un ganglion", la nivelul zoneiinghinale.

Fostepiscop, el este primul preşedinte de stânga din istoria ţării. Însă, înprezent, poziţia sa este slăbită pe plan politic, după pierderea majorităţii înParlament, care este controlat de opoziţie.

Limfomullui Lugo este"perfect vindecabil", a apreciat medicul său. Preşedintele va fi,însă, supus unor şedinţe de chimioterapie "necesitând, fiecare din ele,câte o jumătate de zi de spitalizare, fără ca acest lucru să aibă consecinţeasupra desfăşurării activităţilor sale", potrivit aceleiaşi surse.

Preşedinteleparaguayan va primi îngrijiri medicale în Brazilia, într-un spitalsiriano-libanez din Sao Paolo, la invitaţia omologului său brazilian, LuizInacio Lula da Silva, a precizat ministrul paraguayan al Sănătăţii, EsperanzaMartinez. El se va deplasa, aici, pentru prima dată, marţi, când va fi stabilitprotocolul medical pe care îl va urma.

Lugo a fostales în 2008, pentru un mandat de cinci ani, până în august 2013. În caz deincapacitate de guvernare, el va fi nevoit să cedeze puterea vicepreşedinteluiFederico Franco, din cadrul Partidului Liberal (de dreapta), unul dintre ceimai duri oponenţi ai săi, cu care are relaţii tensionate.

Deasemenea, preşedintele paraguayan a fost supus, în ianuarie, unei "intervenţiiendoscopice la nivelul prostatei", a precizat medicul său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine