2020-04-03 20:41

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns din nou la Săuceşti, în judeţul Bacău

 |  18:48
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns din nou la Săuceşti, în judeţul Bacău

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns din nou, duminică, înlocalitatea băzăunaă Săuceşti, după ce, cu o zi în urmă, s-a aflat în comună şia stat de vorbă cu localnicii. La ora transmietrii acestei ştiri, preşedintelea intrat în curtea unei familii din Săuceşti.

Şeful statului a fost prezent si sâmbătă la Săuceşti,după ce, vineri, s-a aflat la Dorohoi, şi în localităţile sucevene Pătrăuţi şiDorneşti. La Săuceşti s-a aflat, vineri şi premierul Emil Boc, el declarând căa "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici.

Locuitorii a patru sate aparţinând comunei Săuceşti aufost evacuaţi, joi, după ce apele revărsate ale Siretului au inundatlocalitatea şi au distrus sau avariat zeci de locuinţe. Duminică dimineaţă,pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au început să scoatăapa cu motopompele din locuinţele inundate din localitatea băcăuană Săuceşti,iar oamenii se întorc pe la casele lor pe măsură ce apele se retrag.La o primăevaluare, în cele patru localităţi ale comunei Săuceşti au fost inundate 500 decase, dintr-un total de 1.653. În tot acest timp, sinistraţii din Săuceşti auînceput să primească încă de sâmbătă ajutoare care sosesc din toate colţurileţării.Primele ajutoare au început să sosească sâmbătă în zonă şi au fostîmpărţite sinistraţilor care au dormit în corturile special amenajate pentru eide armată, acestea constând în apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

Sâmbătă, la Săuceşti, s-a aflat preşedintele TraianBăsescu, căruia localnicii nu i-au cerut ajutoare, ci să le construiască un digde protecţie, şeful statului promiţându-le că de anul acesta vor avea dig.Băsescu le-a mai spus însă localnicilor din Săuceşti că "ţara asta seîmprumută cu nouă miliarde de euro" şi că oamenii vor "pensii mari,salarii mari", întrebându-se în acest context "cu ce bani" să semai construiască şi diguri.

La sfârşitul lunii iulie din 2008, inundaţiile au distrussau avariat în comuna băcăuană Săuceşti peste 400 de case.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine