2020-06-04 08:42

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, audiat la DNA Piteşti

 |  11:16
Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, audiat la DNA Piteşti

Prim-procurorulParchetului Tribunalului Vâlcea, Teodor Trancă, a fost adus, în noaptea desâmbătă spre duminică, la DNA Piteşti, unde a fost audiat de către procuroritimp de două ore după ce aceştia au făcut o percheziţie la domiciliul său dinRâmnicu Vâlcea şi la casa sa de vacanţă din Drăgoeşti.

După aproximativ două ore de audieri,Trancă a plecat acasă, urmând să revină luni, la ora 10.00, conform citaţiei pecare o primise în cursul zilei de sâmbătă.

Anchetatorii au refuzat să facă publice acuzaţiile care i se aducprocurorului, iar la intrarea în sediul Parchetului acesta a declarat că era citatsă se prezinte luni la DNA Piteşti, pentru a da lămuriri într-un caz desprecare nu are cunoştiinţă, dar intuieşte că ar fi acuzat de "trafic deinfluenţă, neexplicitat".

"Trebuiasă ajung luni, la ora 10.00 (n.r. - la DNA Piteşti, unde fusese citat). Nucunosc de ce. Au făcut nişte percheziţii, au luat nişte acte caredovedesc că am cumpărat nişte bunuri, în rest nu ştiu nimic. Cu siguranţă e unabuz. Acum o lună, cineva a încercat să-mi ia viaţa, mi-au tăiat geamurile casă mă omoare, fiindcă sunt cinstit, am primit ameninţări, am deranjat lumeainterlopă din Vâlcea şi nu numai. Eu am fost prim-procuror şi la Piteşti, nu am niciolegătură cu niciun dosar. Repet, am fost citat luni, iar dumnealor au zis cătrebuie să merg în seara asta. La percheziţii nu au vrut să-mi spună nimic, dece le-au făcut. Acest DNA trebuie să existe, dar nu cu oamenii care sunt acum,asta e problema. Cred că e vorba de trafic de influenţă, dar neexplicitat",a declarat Teodor Trancă.

Acesta a mai precizat că procurorii au căutat la percheziţii acte caresă dovedească achiziţionarea de către el a unor obiecte electrocasnice,documente care dovedesc că acestea au fost cumpărate "în mod cinstit"şi s-a declarat nemulţumit de situaţia în care a ajuns. El a spus că toatăreputaţia lui de 27 de ani "este terminată", dar va dovedi că nu estevinovat şi a spus că s-ar putea ca chemarea la DNA să fi fost provocată chiarde intenţia sa de a se angaja în structura centrală a acestei instituţii.

"Am participat la un interviu la DNA. Am cele mai bune rezultatedin România, sunt în primele trei locuri. Nu o să-mi dau demisia, o să luptpână la capăt", a mai spus Trancă, izbucnind în plâns la un moment dat.

El a mai spus că, la un moment dat, în timpul percheziîiilor, a fostîntrebat unde sunt pozele în care apare şi omul de afaceri Ovidiu Ciogescu,arestat şi trimis în judecată în prezent pentru dare de mită, complicitate lainfracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formăcalificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul unavantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, toateîn formă continuată, dar le-a spus anchetatorilor că nu există fotografii în careel să apară cu acesta.

"Mi s-a spus unde sunt pozele cu Ciogescu, că eu aş putea fi pozatcu Ciogescu şi le-am spus că nu am niciuna şi să caute în arhiva judetuţuiVâlcea. Domnul Ciogescu este un om de afaceri din Vâlcea, l-am cunoscut, dar nuam nicio treabă cu el. A participat la o licitaţie pentru noul sediu alParchetului Judeţean din Vâlcea, dar nu a îndeplinit condiţiile şi l-am scos dela licitaţie. Vrea să scape de răspundere şi să-şi înjumătăţească tratamentuljudiciar, beneficiază de reduceri de pedeapsă şi "dă în gât", dar sădea în gât pe cine trebuie, nu pe cine e nevinovat", a mai spus TeodorTrancă.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea a fost aduiat timp deaproximativ două ore la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, după carea plecat acasă, urmând să revină luni, la ora 10.00, aşa cum fusese citat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine