2020-04-07 17:43

Primarul Andrei Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

 |  12:18
Primarul Andrei Chiliman, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a prezentat,vineri, la DNA în dosarul în care Dan Diaconescu este cercetat pentru şantaj,edilul venind însoţit de un avocat.

În 24 iunie, la DNA a fost şi primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, acesta dând o declaraţie de martor în dosarul lui DanDiaconescu. Sorin Oprescu a spus, la ieşirea din sediul DNA, că a fost întrebatde procurori în legătură cu o referire făcută de Dan Diaconescu într-o discuţietelefonică, în care patronul OTV era întrebat de interlocutor dacă "avorbit cu primarul". "Ei bine, uite că nu sunt eu primarul", adeclarat Sorin Oprescu, precizând că în mod categoric nu despre el este vorbaîn acea interceptare.

Unul dintre avocaţii lui Diaconescu, aflat în faţa DNA lamomentul sosirii primarului general, a explicat că, la un moment dat, într-odiscuţie telefonică interceptată, Dan Diaconescu ar fi fost întrebat deinterlocutor "dacă a vorbit cu primarul".

Avocatul a arătat că ulterior, atunci când l-au audiat peDiaconescu, procurorii i-au cerut să precizeze cu claritate despre ce primar arfi fost vorba în acea discuţie şi dacă acesta nu era cumva primarul din Zărand,Ion Moţ.

Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor că el nua vorbit niciodată cu Ion Moţ şi că, în schimb, putea fi vorba fie de primarulCapitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de Andrei Chiliman, edilipe care el i-a avut invitaţi în diverse emisiuni.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv,în 23 iunie, de instanţa Judecătoriei Sectorului 1, sub acuzaţia de şantajare aprimarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

În urmă cu o săptămână, tribunalul Bucureşti a deciseliberarea lui Diaconescu, dar menţinerea în arest a lui Doru Pârv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine