2020-04-03 08:44

Primarul din Mărăcineni (Argeş) a fost reţinut pentru abuz în serviciu

 |  17:11
Primarul din Mărăcineni (Argeş) a fost reţinut pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Mărăcineni (Argeş), Nicolae Şerban afost reţinut, vineri, pentru abuz în serviciu contra interesului public,instigare la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Şerban a fost reţinut în baza unei ordonanţe pentru 24 deore, după ce a fost audiat de către procurori şi urmează să fie adus sâmbătă înfaţa magistraţilor Judecătoriei Piteşti, cu propunerea de arestare preventivăpentru 29 de zile, conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă JudecătoriaPiteşti.

Primarul şi viceprimarul din comuna argeşeană Mărăcinenisunt cercetaţi penal de procurori pentru fapte de corupţie, după ce au fostreclamaţi că şi-ar fi însuşit bani în urma unor proiecte şi studii defezabilitate care ar fi fost plătite cu sume supraevaluate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie alJudeţului (IPJ) Argeş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor aufăcut, marţi, mai multe percheziţii la domiciliile edililor, precum şi înbirourile celor doi din Primărie.

Surse judiciare au confirmat că ancheta a început în urmaunei sesizări formulate de câţiva consilieri locali din comuna Mărăcineni,printre suspiciunile la adresa primarului Nicolae Şerban numărându-se fapte deabuz în serviciu şi delapidare, valoarea sumei însuşite de acesta depăşind 24de miliarde de lei vechi.

Potrivit anchetatorilor, primarul ar fi făcut achiziţiipublice la preţuri neconforme cu realitatea, iar anumite proiecte şi studii defezabilitate ar fi fost plătite cu sume de bani supraevaluate.

Conform surselor citate, şi viceprimarul Ion Tentea esteacuzat de fapte de corupţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine