2020-08-05 01:51

Primele filtre pentru verificarea cauciucurilor de iarnă

 |  12:02
Primele filtre pentru verificarea cauciucurilor de iarnă

Direcţia Rutieră din cadrul IGPR anunţă că sâmbătă după-amiază vor fi instituite primele filtre rutiere în localităţile Vatra Dornei (Suceava) şi Bistriţa-Năsăud pentru cei care se vor deplasa prin Pasul Tihuţa şi în localităţile Borşa (Maramureş) şi Cârlibaba (Suceava), pentru cei ce vor traversa Pasul Gutâi, pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

Potrivit unui comunicat  o atenţie deosebită se va acorda autovehiculelor cu greutate peste 3,5 tone care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoarea a se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă).

Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada următoare, va scădea brusc temperatura la nivel naţional, fiind favorizată apariţia precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, totodată semnalându-se apariţia poleiului, îndeosebi în zonele montane.

Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi principiile de conduită preventive, inormează Agerpes.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz