2020-02-19 18:33

Procurarea de pe Internet a datelor de pe un card de credit costă în medie numai 2,3 euro-raport

 |  15:07
Procurarea de pe Internet a datelor de pe un card de credit costă în medie numai 2,3 euro-raport

Procurareaprin Internet a datelor privind un card de credit şi a altor informaţii cucaracter personal costă în medie numai 2,3 euro, potrivit unui raport realizatde RSA, divizia de servicii de securitate a EMC, cel mai mare furnizor desisteme de stocare a datelor informatice la nivel mondial.

"Preţulmediu la care sunt cumpărate pe piaţa neagră astfel de date şi servicii este2,3 euro. Pe forumuri subterane datele personale furate sunt scoase la vânzare,însoţite de servicii care permit altor infractori cibernetici să profite deaceste informaţii", se arată în raportul citat de AFP.

Un pachetcuprinzând numărul de identificare a cardului, pin-ul, data expirării, adresade facturare şi numele proprietarului este disponibil la un preţ cuprins între1,96-3,9 euro.

Parola deconectare la o bancă online costă mult mai mult, în funcţie de tipul contuluişi sold, respectiv 65-1.300 de euro, potrivit RSA.

Raportulavertizează că vânzarea de date printr-o astfel de metodă nu este o noutate,dar creşterea numărului de forumuri "subterane" şi uşurinţa cu carepot şi accesate reprezintă un pericol serios.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine