2020-08-10 02:24

Propunerea de reducere a impozitului pe venit de la 16 la 10%, adoptată de Senat

 |  21:50

Comisia pentru buget a Senatului a adoptat, marţi,propunerea legislativă prin care impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10%.

Conform unui comunicat al comisiei, Comisia pentru buget a adoptat, marţi,raport favorabil la propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.571/2003privind Codul Fiscal, prin care cotaunică în cazul impozitului pe venit se reduce de la 16% la 10%.

Conform propunerii legislative, "cota de impozit este de 10% şi seaplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecarecategorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din: activităţiindependente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, investiţii, pensii,activităţi agricole, premii, alte surse".

Propunerea legislativă este semnată de un grup de senatori PDL, între careşi actualul ministru al Economiei, Ion Ariton.

Proiectul a fost depus la Senat în luna iunie.

În punctul de vedere transmis Senatului, Guvernul precizează că optează pentru menţinerea cotei de impozitare de16% şi, prin urmare, nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz