2019-10-16 05:19

Proteste în toată ţara. Vezi aici ce instituţii sunt blocate

 |  12:43
Proteste în toată ţara. Vezi aici ce instituţii sunt blocate

Mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, dincasele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă şi din casele deasigurări de sănătate au oprit lucrul, joi, în semn de solidaritate cuangajaţii de la Ministerul Finanţelor, care protestează pentru a doua ziconsecutiv.

din judeţele Cluj, Iaşi, Prahova, Buzău, Timiş, Constanţa, Braşov, Vaslui,Neamţ, Galaţi, Alba, Arad, Gorj, Dâmboviţa, Argeş, Bihor, Covasna,Bistriţa-Năsăud, Harghita.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat, joi dimineaţă, căla 12.30 va avea o nouă rundă de discuţii cu sindicatele şi a precizat că negocierilese vor face în limita legii, angajaţii care protestează strigându-i că vor"un ministru curajos".Ialomiţianu a spus că joi va continua discuţiile cu întreg personalulMinisterului Finanţelor, astfel încât să fie luate măsurile cele mai bune, darcă negocierile vor fi în limitele legii şi că susţine un sistem de salarizareechitabil pentru angajaţi, reafirmând că stimulentele trebuie acordateangajaţilor pe criterii de performanţă.

Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate au încetat lucrul

, inclusiv cei aiCNAS, au oprit lucrul, joi, la ora 12.00, şi au ieşit din birouri, rămând săprotesteze pe holurile instituţiilor, în semn de solidaritate cu colegii lordin finanţe, muncă şi administraţie.

"Suntem şi noi solidari cu ceilalţi protestatari. Şi noi avem multeprobleme şi nemulţumiri", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi aiCasei de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

Şi angajaţii ANOFM protestează

Şi şi de la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti au opritactivitatea, joi, de la ora 9.00 şi au ieşit pe holurile instituţiei, cerând săprimească drepturile salariale care le-au fost sistate. Reprezentanţii acestoradiscută, la ora transmiterii acestei ştiri, cu ministrul Ioan Botiş.

Unele confederaţii sindicale şi federaţiile din educaţie au anunţat căîi susţin pe angajaţii care protestează şi au cerut Ministerului Finanţelor,ANAF şi Guvernului să plătească de urgenţă stimulentele salariale.

Liderii sindicali au anunţat că, din cauza nemulţumirilor care s-auadunat în timp, vor fi protste în cascadă în toată ţara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray