2019-10-14 09:06

Proteste la majoritatea Direcţiilor Finanţelor Publice din ţară. Şeful ANAF le cere un răgaz

 |  16:06
Proteste la majoritatea Direcţiilor Finanţelor Publice din ţară. Şeful ANAF le cere un răgaz

Angajaţii de la mai multe sucursale judeţene aleDirecţiilor Finanţelor Publice au ieşit miercuri în stradă pentru a protesta însemn de solidaritate cu colegii lor din Ministerul Finanţelor Publice.

În Alba Iulia, angajaţii DFP Alba şi ai celor 11administraţii financiare din judeţ au întrerupt lucrul şi s-au adunat în faţainstituţiilor, protestândfaţă de diminuarea salariilor.

Deasemenea, în Buzău, activitatea DFP a fost întreruptă din cauza greveiangajaţilor, acţiuni similare fiind organizate în toate administraţiilefinanciare din judeţ.

Peste200 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Finanţe Publice Prahova au ieşit înstradă, în faţa sediului direcţiei, aceeaşi situaţia regăsindu-se şi în SatuMare, unde 250 de persoane au ieşit în stradă.

LaDirecţia Judeţeană Hunedoara, 500 de angajaţi şi-au întrerupt activitatea,aceştia cerând acordarea drepturilor salariale care nu le-au mai fost date în ultimeledouă luni, iar alţi 100 de angajaţi ai Administraţiei Financiare din Devaprotestează în faţa instituţiei.

LaArad, 60 de persoane au întrerupt lucrul şi s-au adunat, la ora 15.00, în holulinstituţiei, oprind programul cu publicul şi celelalte activităţi.

S-au înregistrat proteste şi în alte judeţe aleţării.

PreşedinteleANAF, Sorin Blejnar, le-a cerut angajaţiilor un răgaz de o săptămână, perioadăîn care Parlamentul va aproba alinierea salariilor din Ministerul Finanţelor curemuneraţiile din celelalte instituţii publice, dar funcţionarii continuăprotestul.

"Amcerut un termen de o săptămână (...) Le-am spus colegilor că luni în plenulCamerei Deputaţilor va fi introdus acest amendament, prin care salariileangajaţiilor din Ministerul Finanţelor şi unităţile subordonate vor fi aliniatela o medie a celorlalte instituţii publice din România", a spus Blejnardupă o discuţie cu reprezentanţi ai protestatarilor. El a precizat că aceştiaau fost de acord să amâne protestul pentru o săptămână.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray