2020-03-29 12:21

PSD cere demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru

 |  12:53
PSD cere demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru

PSD solicită demisia de urgenţă a ministruluiAgriculturii, Mihail Dumitru, considerând că acesta este "totalmente"depăşit de situaţie, în condiţiile în care pierderile raportate de fiermieridepăşesc "orice imaginaţie", a declarat, joi, într-o conferinţă depresă, senatorul Olguţa Vasilescu.

"Noi vom propune un pachet legislativ pentrureglarea situaţiei din Agricultură. Până atunci, cerem în regim de urgenţădemisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru că este totalmentedepăşit de situaţie", a precizat Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că acest an agricol a fost, din punct devedere al rezervelor de apă, cel mai bun din ultimii zece ani, dar, din cauzaneinmplicării Guvernului, pierderile raportate de fermieri depăşesc oriceimaginaţie.

Olguţa Vasilescu a arătat că producţia de grâu este cu40% mai mică decât cea estimată pentru anul 2010, din cauza neexecutării latimp a tratamentelor, a ploilor prelungite şi repetate în perioada derecoltare, a neasigurării unei cantităţi minime de motorină pentru uscareagrâului recoltat.

Senatorul PSD a precizat, de asemenea, că specialiştii înagricultură social-democraţi le recomandă fermierilor să nu vândă acum grâul,care are un preţ mic, întrucât preţul acestuia va creşte în câteva săptămâni,în condiţiile în care producţia de grâu din Rusia, Ucraina şi ţările vencineeste compromisă din cauza secetei.

Olguţa Vasilescu a mai spus că la rapiţă s-au înregistratpierderi între 30% şi 60% din cauza scuturării boabelor, iar culturilelegumicole au fost comprimise din cauza ploilor şi a lipsei tratamentelor.

Producătorii agricoli şi sindicaliştii din agricultură auanunţat, miercuri, că vor începe protestele în toamnă, printre care un mitingîn Capitală, în 9 septembrie, la care sunt aşteptate 15.000 de persoane şiblocarea drumurilor naţionale în 23 septembrie, fiind nemulţumiţi de lipsamăsurilor de susţinere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine