2020-08-10 11:42

Putin şi-a exprimat opţiunea electorală ultimul între cei cinci candidaţi

 |  12:02

Vladimir Putin, favoritul cursei prezidenţiale, a votat duminică, ultimul între cei cinci candidaţi, venind la urne împreună cu soţia sa, Ludmila.

Putin a votat la o secţie din incinta Academiei ruse de ştiinţe din Moscova, împreună cu soţia sa, după ce presa a remarcat în repetate rânduri că aceasta s-a retras din viaţa publică, vehiculându-se chiar că s-ar fi izolat la o mănăstire.

Deplasându-se în oraşul siberian Krasnoiarsk, unde, dată fiind diferenţa de fus orar, secţiile de votare s-au deschis cu şapte ore înaintea celor din Moscova, miliardarul Mihail Prohorov a fost primul candidat care a votat la acest scrutin. 'Aleg o nouă Rusie, totul abia începe', a declarat acesta.

Pe locul al doilea în cursa prezidenţială (15%), dar la mare distanţă faţă de Putin (60%), liderul comunist Ghennadi Ziuganov s-a declarat nemulţumit de modul în care funcţionează camerele web instalate pentru monitorizarea scrutinului. Unii votanţi, cu spatele la cameră, pot introduce în urne oricâte buletine doresc, fără a fi surprinşi, a avertizat Ziuganov.

Prezentându-se la urne cu mai mulţi colegi din Partidul liberal-democrat, ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski a votat în capitala rusă. Acesta a criticat modul în care au fost concepute cabinele de vot, pe motiv că nu ar asigura în totalitate confidenţialitatea alegătorilor. Principalul rezultat al scrutinului va fi 'buna dispoziţie a cetăţenilor mâine (luni) dimineaţă', a subliniat acesta.

Serghei Mironov, liderul Rusiei Juste (centru-stânga), a votat, de asemenea, la Moscova, unde s-a întreţinut cu observatorii, după ce a aruncat buletinul în urnă.

Aflat la sfârşit de mandat, preşedintele rus Dmitri Medvedev, şi soţia sa Svetlana au votat duminică, la alegerile prezidenţiale la o secţie de votare din partea de vest a capitalei ruse, inspectată anterior de un grup de observatori internaţionali. Acesta doar a zâmbit larg în faţa camerelor de luat vederi fără să facă declaraţii, informează Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz