2020-06-05 10:32

Radu Berceanu despre Elena Udrea: “A fost de un fariseism colosal!”

 |  12:15
Radu Berceanu despre Elena Udrea: “A fost de un fariseism colosal!”

SenatorulPDL Radu Berceanu declară că, atunci când a propus separarea afacerilor depolitică, Elena Udrea "a fost de un fariseism colosal", pentru că,întrebată dacă interdicţia se referă şi la soţi, aceasta ar fi răspuns negativ.

"Cinevaa întrebat-o pe Elena Udrea dacă se referă şi la soţi şi a spus că nu. Mi separe de un fariseism colosal. Soluţia e ca toţi să-şi declare afacerile şi săfie totul transparent", a declarat Berceanu pentru "EvenimentulZilei".

El aapreciat, însă, că ideea de a separa afacerile de politică, susţinută şi decătre europarlamentarul PDL Monica Macovei, este "generoasă".

"Într-odeclaraţie politică, sunt de acord. Dar în statut trebuie să fie ceva concret.Zicem că de mâine cine are afaceri nu mai are ce căuta în politică. Aşa, şi? Xare afaceri şi le trece pe numele lui fiu-su sau al lui unchiu-su? Sau al unuiprieten. Şi atunci sunt ascunse şi se fac intervenţii mai ceva ca până acum. Săgăsească ea o soluţie, pe unde pluteşte ea pe acolo, să schimbeapucăturile", a declarat Radu Berceanu, referindu-se la faptul că MonicaMacovei a acuzat lipsa de voinţă a PDL pentru aplicarea acestei măsuri.

SenatorulPDL a susţinut că "nu s-a luat nicio decizie în sensul ăsta în PDL"şi că rezoluţia din vară "a fost aşa, o discuţie".

"Unpartid de dreapta se sprijină pe oameni de afaceri. Cum îi reprezintă ea,acolo, la Bruxelles? Dacă ar fi numai Monici Macovei, partidul ăsta n-ar maiavea nicio legătură cu nimic", a mai declarat Berceanu.

ColegiulDirector al PDL a adoptat în 30 mai o rezoluţie prin care împuterniceşte BiroulPermanent al partidului să stabilească un termen până la care demnitarii PDL săaleagă între funcţia publică şi afacerile cu statul.

Anterior, lapropunerea Elenei Udrea, BPN al PDL decisese ca partidul să îi oblige pe toţidemocrat-liberalii care ocupă funcţii publice şi derulează în acelaşi timpafaceri cu statul să opteze între cele două activităţi.

PreşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, recent, că deciziaColegiului Director al PDL referitoare la separarea afacerilor de politică nueste încă operaţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine