2020-06-04 07:40

Radu Mazăre a scăpat de orice acuzaţie după ce a purtat haine cu însemne naziste

 |  12:51
Radu Mazăre a scăpat de orice acuzaţie după ce a purtat haine cu însemne naziste

Parchetula închis dosarul primarului Constanţei Radu Mazăre, cercetat pentru că a purtato unformă cu însemne naziste la o prezentare de modă la Mamaia, în 19 iulie2009, Centrul pentru Monitorizarea şi Combaretea Antisemitismului (MCA) Româniafiind nemulţumit de soluţia procurorilor.

Deciziaautorităţilor române de a închide dosarul în care primarul Constanţei, RaduMazăre, era cercetat pentru că a purtat o uniformă a Wehrmacht-ului la oprezentare de modă reprezintă un mare pas înapoi, arată Centrul pentruMonitorizarea şi Combaretea Antisemitismului (MCA) România.

ONG-ulprecizează că a fost informat, marţi, de către procurorul general al României,despre faptul că s-a dat "o nouă decizie" de clasare a dosarului luiRadu Mazăre.

"MCARomânia îşi exprimă profunda îngrijorare şi groază privind această recentădecizie a autorităţilor române. Decizia reprezintă un mare pas înapoi de laprogresul înregistrat de România când şi-a asumat responsabilitatea ucideriievreilor, pe timpul regimului Antonescu, şi când s-a adoptat Legea 107/2006,privind interzicerea afişării simbolurilor naziste în public", se aratăîntr-un comunicat de presă de miercuri al organizaţiei.

Reprezentanţiicentrului mai spus că decizia, dată la o săptămână după publicarea raportuluiDepartamentului de Stat al SUA şi la 16 luni de la producerea evenimentului,arată că investigaţia în acest caz a fost "doar de ochii lumii".Aceştia adaugă că, astfel, neo-naziştii şi fasciştii din România vor fiîncurajaţi să ignore legislaţia în vigoare şi să poarte uniforme şi simbolurinaziste, recurgând şi la violenţă în spaţiul public.

"Esteo decizie care jigneşte profund memoria victimelor Holocaustului, ucise deoameni îmbrăcaţi în aceeaşi uniformă ca cea purtată de Radu Mazăre şi fiulsău", precizează sursa citată.

Înurma acestei decizii, MCA România a trimis procurorului general al României unprotest faţă de "această decizie scandaloasă", exprimându-şi refuzulde a o accepta ca fiind definitivă.

Primadecizia de neîncepere a urmăririi penale în cazul Mazăre a fost dată în 26ianuarie, în 3 februarie 2010 infirmându-se din oficiu soluţia "ca fiindnelegală şi neîntemeiată".

Închidereadosarului în care primarul Constanţei era acuzat că a purtat o uniformă aWehrmacht-ului la o prezentare de modă a fost motivată prin faptul că ţinuta nuavea "nimic de-a face cu nazismul", însă, în martie 2010, procurorulgeneral al Parchetului Curţii constănţene de Apel a infirmat soluţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine