2019-10-14 08:59

Raed Arafat: 37 de protestatari au primit îngrijiri medicale de la SMURD, 10 au fost duşi la spital

 |  18:00
Raed Arafat: 37 de protestatari au primit îngrijiri medicale de la SMURD, 10 au fost duşi la spital

Subsecretarul destat Raed Arafat a declarat, miercuri, că 37 de protestatari au primitîngrijiri medicale de la echipajele SMURD, dintre aceştia zece fiind duşi laspital.

Raed Arafat aspus că, potrivit ultimului bilanţ al intervenţiei echipajelor SMURD mobilizatepentru protestul de miercuri al confederaţiilor sindicale, 37 de persoane ausolicitat asistenţă medicală.

Printre cele 37de persoane care au primit îngrijiri se află şi un jandarm. Acesta s-a întorsîn dispozitivul de ordine după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale la faţalocului, a precizat Biroul de presă al Ministerului Administraţiei şiInternelor.

Cinci dintre ceicare au primit îngrijiri medicale consumaseră băuturi alcoolice, potrivitreprezentanţilor Biroului de presă al MAI.

Unele dinpersoanele duse la spital au leşinat, iar o alta a reclamat o criză de colicăbiliară. Un alt protestatar a avut un episod epileptic, iar unul a suferit oentorsă după ce a alunecat pe iarbă în Parcul Izvor.

Echipajele SMURDau mai intervenit şi în patru cazuri care nu aveau legătură cu desfăşurareaacţiunii sindicale.

Un număr de 26 deechipaje SMURD au fost mobilizate pentru protestul de miercuri.

Ulterior,acestea au fost înlocuite cu 26 de echipaje ale Serviciului de AmbulanţăBucureşti - Ilfov (SABIF). Personalul medical de pe cele 26 de ambulanţe a fostadus de acasă, din turele libere, a declarat managerul SABIF, Alis Grasu.

Ea a precizat căBucureştiul a fost împărţit în două, grupându-se zonele de nord cu cele de vestşi, respectiv cele de sud cu cele de est, astfel încât ambulanţele careînlocuiesc maşinile SMURD să nu întârzie la solicitări din cauza blocajelor dincentrul oraşului.

SABIF aînregistrat, miercuri, aproape 400 de solicitări, iar în 50 dintre acestecazuri au intervenit în sistem SMURD, în condiţiile în care au înlocuit acesteechipaje.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray