2020-08-10 10:47

Rasmussen: NATO nu va interveni militar în Siria

 |  12:02
Rasmussen: NATO nu va interveni militar în Siria

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, aflat în vizită în Azerbaidjan, a afirmat vineri că Alianţa nu va recurge la o intervenţie militară în Siria şi a respins comparaţia cu Libia pe acest subiect, transmite agenţia EFE.

“Libia şi Siria sunt două situaţii diferite. În Libia aveam un mandat ferm din partea ONU şi sprijinul ţărilor din regiune pentru a proteja poporul libian. În Siria cea mai bună opţiune este o soluţie politică”, a afirmat Rasmussen într-un discurs susţinut în faţa studenţilor de la Academia Diplomatică din Azerbaidjan.

Dar secretarul general al NATO nu a exclus o posibilă intervenţie dacă Turcia, ţară membră a Alianţei, va fi ameninţată de Siria. “Turcia este aliatul nostru şi suntem pregătiţi să o protejăm într-o situaţie de necesitate”, a subliniat el.

Turcia adăposteşte zeci de mii de refugiaţi sirieni, printre aceştia numărându-se şi sute de militari, inclusiv generali. Relaţiile dintre Siria şi Turcia sunt tensionate, Damascul acuzând Ankara că oferă sprijin rebelilor sirieni care încearcă să-l înlăture de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz